Antihriștii au făcut primul pas spre desființarea celei mai vechi Mănăstiri a Bisericii noastre

Indubitabil, această intenție mîrșavă există. O dovedește demersul celor două ministere egiptene. S-au sincronizat perfect între ele. A fost un balon de încercare. Justiția a fost sesizată și a dat cîștig de cauză Sfintei Mănăstiri. Deocamdată. E o temporizare.
Academicianul cu zece clase din Craiova, Irineu pseudo-mitropolitul a folosit metoda aceasta cînd, în foarte scurt timp, a desființat Sfanta Mănăstire Frăsinei. Ca să fie și mai convigător, a întemnițat un călugăr, Nicodim, pe care ulterior justiția l-a găsit nevinovat și l-a eliberat. Vă pot spune cu certitudine că Irineu nu-și mai pleacă liniștit capul pe perna sa. Simte el ceva…
Reproduc textele de mai jos, trimise de Doamna Constanța Florea, și fiecare va trage concluziile de rigoare. Dumnezeu apără Biserica Sa și va pune stavilă răutăților antihristice.



Comentariul unei doamne pe ActiveNews (site de opoziție controlată):
„Din surse locale am aflat urmatoarele :
Curtea de Apel Ismailia, Guvernoratul Sinai, a decis ieri 28 mai 2025 că viețuitorii Mănăstirii Sfânta Ecaterina au dreptul să beneficieze de mănăstire și de siturile arheologice religioase din zona Sfânta Ecaterina, statul deținând aceste situri ca proprietate publică. Aceasta având în vedere faptul că viețuitorii mănăstirii sunt prezenți acolo în calitatea lor religioasă și își practică ritualurile religioase sub conducerea episcopului mănăstirii, numit prin Decretul prezidențial nr. 306 din 1974, iar aceste situri arheologice sunt supravegheate de Consiliul Suprem de Antichități.
In anul 2015 a fost deschis un dosar la aceasta Curte, prin care Ministerul Arheologiei si Ministerul Mediului din Egipt au solicitat cateva teritorii apartinand Manastirii Sf Ecaterina din Sinai. Curtea a constituit o comisie si a verificat situatia pe teren, apoi comisia a facut un raport.
Decizia finala a Curtii, emisa ieri, a dat castig de cauza Manastirii Sinai, cele 2 ministere au pierdut procesul.
Ce s-a hotarat ieri:
Patrimoniul Manastirii Sf Ecaterina din Sinai este intangibil si cuprinde, ca drept de folosinta:
– Manastirea propriu-zisa si ce apartine de ea, in interior.
– Capela ortodoxa din varful Muntelui Sinai
– Memorialul / mormantul lui Aron (fratele lui Moise)
– Manastirea Sapte Fete din Oaza Faran
– Alte locatii apartinand manastirii si folosite de manastire.
– Alte locatii cumparate de Manastirea Sf Ecaterina de la Guvernul egiptean, prin contracte directe
– Si multe alte siteuri, pana la aproximativ 50 de proprietati
Mănăstirea trebuie să predea autorităților egiptene alte situri care nu sunt folosite de ei și care nu le sunt utile.
Hotararea este definitiva.
Aceste informatii ne-au fost trimise de Ehab Atteya, ghid de turism din Cairo, care a luat legatura direct cu calugarii Manastirii Sfanta Ecaterina din Sinai – in urma solicitarilor noastre, ca urmare a raspandirii rapide a stirii despre inchiderea acestei oaze de ortodoxie din nordul Africii, cea mai veche manastire ortodoxa activa din lume. Decizia Curtii Ismailia este publica, in limba araba, si a fost de asemenea tradusa de Ehab.
Datorita amplorii pe care a luat-o aceasta stire falsa, clarificari asupra acestei probleme apar in aceasta seara si la emisiunile de stiri din Egipt. Toate aceste stiri vorbesc despre decizia finala a Curtii, respectiv: ”Dreptul de folosinta al terenurilor este al manastirii si al celor ce slujesc in ea” (deci nu se pune problema evacuarii calugarilor), iar specificatia ca ”ramane sub proprietatea statului” se refera la un status-quo al situatiei anterioare.
COMUNICAT al Ministerului de Externe din Egipt: Cu privire la hotărârea judecătorească emisă ieri, 28 mai, privind terenurile din jurul Mănăstirii Sfânta Ecaterina și zvonurile despre confiscarea mănăstirii și a terenurilor afiliate acesteia, purtătorul de cuvânt oficial al Ministerului Afacerilor Externe a clarificat că această afirmație este complet falsă și că o revizuire a textului integral al hotărârii relevă următoarele fapte.
În primul rând, el a declarat: „Nu s-a făcut absolut niciun rău Mănăstirii Sfânta Ecaterina, siturilor sale arheologice, valorii sale spirituale, statutului său religios sau cimitirelor sale”. Purtătorul de cuvânt a subliniat că această hotărâre judecătorească marchează prima dată când statutul mănăstirii a fost legalizat și statutul său sacru a fost păstrat.
În al doilea rând, în ciuda existenței unor situri suplimentare pentru care au fost semnate contracte cu autoritățile locale, chiar dacă acestea sunt considerate rezervații naturale, pentru a păstra valoarea spirituală și înaltul statut religios al mănăstirii, hotărârea instanței a permis călugărilor mănăstirii să continue să beneficieze de aceasta și de siturile religioase și arheologice din zonă.
Purtătorul de cuvânt oficial a explicat că decizia instanței a indicat existența unor zone izolate ale rezervațiilor naturale, departe de mănăstire și nelocuite, pentru care nu au fost furnizate dovezi de proprietate sau posesie și, prin urmare, acestea sunt considerate terenuri de stat.
Purtătorul de cuvânt oficial a subliniat necesitatea acurateței și evitarea emiterii unor judecăți false sau preconcepute înainte de a revizui textul integral al hotărârii instanței. De asemenea, el a subliniat importanța capitală de a nu jigni relațiile strânse, fraterne și istorice care leagă Egiptul de națiunea sa prietenă, Grecia, de-a lungul secolelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *