În loc să fie la ocnă, asasinii stau la cârma ţării. De pedeapsa nu vor scăpa, orice ar face.
„Am scos-o pe mama de la morga spitalului de boli infecțioase din Cluj Napoca. Experiența foarte trista, traumatizată. O sa povestesc nedreptățile, indiferenta, neglijență, lipsa de comunicare a personalului medical si abuzurile savarsite. Au numai drepturi, dar obligații au numai … pacienți.
Mama mea, Nagy Ana, a fost internată cu răceala, bronho-pneumonie, si a murit de covid. Daca era anul trecut cand nu se știa de aceast covid … azi traia. Au facut tratament pentru covid iar infectia de la plămâni. nu au tratat-o cu ce era necesar.Au fost 5 zile cand nu i-au dat antibiotice pentru bronho-pneumonie, dar i-au dat medicamente pentru covid … A stat în spital din data de 3 august până in 31 august 2020 cand a decedat. A luat în 28 de zile de spitalizare 3 infecti intraspitalicesti grave, care au contribuit si ele la decesul mamei mele.
Am cerut necropsie -autopsia si se spune că la bolnavi de covid nu se face autopsia ca asa e protocolul dat de Ministerul Sanatatii…
Mama avea 65 ani. De 2 ani era la pensie …Am cerut prin adresa depusa in 12 august sa mi se elibereze copii dupa analize, teste, fisa de observatie si RMN, CT pentru a solicita, a cere o opinie separata, independenta de la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș Bucuresti si eventual pentru un transfer acolo. Nici pana in ziua cand am ridicat trupul nu am primit aprobarea si documentele solicitate. Trebuiau aprobate pe ordin ierarhic, manager spital, manager servicii medicale, administrativ, doctori terapie intensivă, infectioase etc …
Cand am scos trupul mamei, au chemat si un echipaj de la jandarmerie care sa se asigure ca nu vor fi incidente.Aceasta e procedura, personalul medical vrea sa se asigure ca nu sunt incidente, discuţii, si alte evenimente generate de rude, de apartinatori cand ridica trupurile celor dragi de la morga spitalului. Jandarmeria a plecat dupa ce am luat trupul mamei.
Si uite asa tristetea, durerea, disperarea, neputinta, frustrarea, intrebarile au ramas in viata mea, a fratelui meu, a tatalui si a altor cunostinte, rude, prieteni … Am insistat sa o vad, sa o privesc cat era internata, am sunat aproape zilnic cand raspundeau la telefon, am incercat sa pastrez legatura, sa ma informez, sa aflu vesti … aproape toate erau incurajatoare, bune, era speranta, nadejde, noi familia, prieteni, cunostintele ne rugam, mijloceam, posteam facandu ne si noi partea noastra si speram ca Dumnezeu e in ajutorul si sprijinul nostru. Dar dezamagirea, tristetea si disperarea au atins limite greu de suportat cand am dus hainele mamei ca sa fie imbracata cu un costum drag ei, sa fie incaltata cu pantofi. Personalul, autopsierul si doctorita epidemiologa care supraveghea predarea trupului mamei, au refuzat catgoric, neputand fi induplecati, afirmand si sustinand ca asa e protocolul de la Ministerul Sanatati de la ISU, de la Arafat – ca in cazurile de deces de virus covid, morti nu se imbraca. Mama, biata mama, era dezbracata complet si asa … au tras fermoarul sacului cu fund dublu si au pus capacul sicriului peste ceea ce era trupul si zambetul trist a mamei mele.Ce sa fac, ce sa facem, cum sa procedam ca familie, ca prieteni, ca si cunostinte, ca opinie publica …
Incredibile vremuri traim. Vă rog, ajutați-mă! …
Nagy Ovidiu Marian, Septembrie 2020 Preluare de pe ActiveNews
Regina Elisabeta a II-a Marii Britanii a murit, joi, 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani, a anunțat Palatul Buckingham. Regina Marii Britanii s-a stins din viaţă la Castelul Balmoral din Scoția, acolo unde şi-a petrecut ultimele clipe înconjurată de familie. Fiul ei, Prințul Charles, va prelua tronul Regatului Unit și va deveni Regele Charles al III-lea, iar în Marea Britanie urmează 10 zile de ceremonii închinate celui mai longeviv monarh al ţării. Dumnezeu să o ierte!
În Anglia, monarhul este șeful Bisericii Angliei. Prin urmare, familia ei aparține și bisericii. Biserica Angliei este o biserică protestantă anglicană. Începând din 2004, alte provincii anglicane, inclusiv Biserica Anglicană din Africa de Sud si Biserica Episcopală Scoțiană, a permis hirotonirea clerului gay și a altor persoane, iar Biserica Episcopală din SUA, a permis binecuvântarea uniunilor de același sex. Trei ramuri sunt prezente în Bisericile Anglicane : anglo-catolicii, anglo-evanghelicii, și anglo-liberalii. În general, fiecare parohie își are orientarea ei. În Europa, marea majoritate a parohiilor sunt anglo-liberale. În America predomină anglo-catolicii, iar în Africa anglo-evanghelicii. În Australia aproape toate parohiile sunt anglo-catolice, în afară de orașul Sidney, care e anglo-evanghelic. Unele parohii, în special în diaspora, au grupuri făcând parte din cele trei ramuri ; unul și același preot poate sluji trei tipuri diferite de slujbe.
Anglo-catolicii se caracterizează prin folosirea ritului contemporan, o practică sacramentală intensă, preferință pentru celibatul preoților și monahism, liturghie zilnică și admiterea femeilor la preoție, iar în Canada, admiterea femeilor și la episcopat. În unele parohii, cu precădere în America, dar nu exclusiv, anglo-catolicii au și cultul Fecioarei Marie în stil romano-catolic sau ortodox rus, după caz.
Anglo-evanghelicii preferă ritul din 1662 ; practica lor sacramentală se reduce în general la participarea la liturghie. Sunt stricți cu privire la doctrina Bibliei, interpretată ca în Bisericile Reformei ; sunt opuși atât hirotonirii femeilor, cât și acceptării homosexualității.
Anglo-liberalii iubesc ritul contemporan, dar nu au vreo practică sacramentală intensă. Sunt pentru hirotonirea femeilor, pentru mișcările gay, și interpretează Biblia metaforic. Unii dintre anglo-liberali sunt pentru o etică sexuală largă, alții ajung până a critica istoricitatea Învierii lui Iisus.
Pe 14 iulie 2014, Biserica Anglicană a decis să accepte episcopi femei.
Eretici fiind, anglicanii sunt anatematizați în Sinodiconul Ortodoxiei.
Ne surprinde în mod neplăcut mesajul de condoleanțe la moartea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, trimis de Patriarhul BOR*, cu această ocazie, în care Capul Așa-zisei „Biserici”anglicane” este considerat „un prieten constant al poporului român și, în special, al Bisericii Ortodoxe Române.”
Cum poți considera „manifestare statornică de iubire și apreciere a Majestății Voastre pentru țara si poporul nostru”, invitația adresată de defuncta regină, liderului comunisto-bolșevic, Ceaușescu și onorurile cu care l-a copleșit , ulterior, retrase?Se cunosc relaţiile dintre arhiepiscopul Arthur Ramsey de Canterbury și Patriarhul Justinian, cât și participarea Prinţului Charles la o slujbă ortodoxă în Biserica „Sf. Gheorghe” din Londra.
O greșeală de neiertat, care sfâșie cu dezinvoltură, încă o dată Ortodoxia strămoșească, după trădarea la tâlhărescul sinod cretan. Îl informăm pe Patriarhul BOR că anglicanii sunt„eretici, care atacă şi pervertesc sfânta noastră Biserică în mod perfid şi viclean”.
Ne ridicăm vehement împotriva acestui mesaj blasfemic şi călcător de canoane a PseudoPatriarhului Daniel, și-l considerăm un atac direct la adresa conştiinţei de sine ortodoxă, potrivit căreia „cel care încalcă un mic lucru din acestea se consideră schismatic şi eretic, este anatemizat şi socotit de toţi ca aflându-se în afara comuniunii”
Slavă Îndelungii Tale Răbdări,Doamne!
*https://basilica.ro/patriarhul-daniel-mesaj-la-moartea-reginei-elisabeta-a-ii-a-un-prieten-al-poporului-roman-si-al-bisericii-ortodoxe-romane/