Binefacerile ,,pandemiei’’: mortalitarea în primele şase luni ale anului 2020 a fost mai mică decât cea din perioada corespunzătoare a anului 2019. Unde e pandemia?

Medicul Ioan Sârbu, fostul director al Spitalului Militar, susține că rezultatele testelor pentru coronavirus pot fi manipulate. Astfel dacă într-un aparat de testare sunt introduse șase probe, iar dacă una dintre ele este pozitivă și aparatul semnalizează acest lucru, toate cele șase probe sunt declarate pozitive. „În ceea ce privește testele, sunt unele chestiuni care pe mine mă revoltă. În primul rând această comunicare haotică, ca sa nu mai înțeleagă nimeni nimic. Acest GCS (Grupul de Comunicare Strategică) este o struțo-camilă care să ne comunice niște lucruri de neinteles. Este greu și pentru unii medici să traducă aceste comunicate ale GCS”, a declarat Dr. Ioan Sârbu. „… Dacă noi mâine vrem să verificăm aceste date, nu avem de unde, nu sunt asumate de nimeni. Dacă sunt greșite, cine răspunde? Nu semnează nimeni”, a spus domnia sa.

De asemenea, el a vorbit despre o altă problemă din sistemul medical. Mai exact, despre personalul care face aceste teste. Potrivit medicului, există nenumărate probleme, de la recoltare până la transport, deoarece personalul medical nu este antrenat. „Mai e o mare problemă, a aparatelor și personalului care face aceste teste. Suntem în situația în care aparatele nu sunt omologate. Structura responsabilă, RENAR, a refuzat să le omologheze, pentru că dădeau plus-minus 40%. Atunci guvernul și-a luat responsabilitatea și a dat-o în seama DSP-ului, care nu este abilitat. Sunt și probleme de recoltare și transport, pentru că personalul nu este antrenat. Se transportă teste cu curiarat, cu firme private. Ajungem la procesare și într-un aparat neomologat, mi-au spus colegii mei implicați, este de 30-40%. Se introduc șase eprubete. Atunci când una din probe e pozitivă, aparatul semnalizează sonic că una din probe e pozitivă. Dacă ai ghinionul să fie proba ta în acel aparat, sunt declarate toate șase pozitive. Apoi cetățeanul, sănătos fiind, este dus într-un spital, într-o comunitate infectată, unde aproape sigur se contaminează. De aici tragedia prin care trece poporul român. Trauma psihică o vom deconta peste câteva luni”, a mai spus Dr.Ioan Sârbu.

La aceeași concluzie a ajuns și Prof.Dr.Vasile Astărăstoae, fost președinte al Colegiului Medicilor, în ceea ce privește acreditarea laboratoarelor, calificarea personalului sanitar, în funcție de care rezultatele pot apare modificate în plus sau minus. „Laboratorul molecular trebuie acreditat de o instituție independentă, care verifică rezultatele periodic și abia după aceea poți avea o anumită credibilitate. În același timp, aceste laboratoare trebuie să aibă personal atestat în genetică moleculară. Or, să existe astfel de personal în 130 de laboratoare, cum zice Ludovic Orban, eu mă îndoiesc. Când a început pandemia, din cunoștințele mele, erau 6 laboratoare cu personal atestat. Poate erau mai multe, să zicem 10, dar la DSP-uri nu figurau mai multe. Iar în sistemul privat erau 1-2, poate 3, dar în niciun caz 130 (n.m., cu alte cuvinte 13 laboratoare, nu 130!)
„Fals negativ apare atunci când concentrația de virus este mică și tehnica de replicare nu a fost bine utilizată, pentru a putea fi identificat. Fals-pozitiv apare în momentul în care recoltarea nu s-a făcut cum trebuie și replicarea în faza de pregătire a probelor s-a făcut exagerat. Dacă laboratoarele nu sunt acreditate și personalul nu e atestat, iar proba nu e utilizată corect, marja de eroare poate să crească la 10, 20, până la 30%”, a explicat el. „Peste tot în lume se analizează și internează cazurile simptomatice și cazurile critice. Cât timp sistemul de sănătate poate să le acopere nu este nicio problemă, pentru că virusul circulă în continuare, nu se oprește la poarta spitalului, nici la mască. Ideea e ca sistemul sanitar să nu colapseze atâta timp cât există un virus care nu are un tratament etiologic, avem doar tratament simptomatic’’.

La modalitatea acestea ultra-autoritară, în care nicio voce critică nu are voie să se exprime și nu se învață din greșeli, eu mă aștept la ce e mai rău. Observați că focarele majore sunt în case de bătrâni, în case de copii și în spitale. Nu am văzut un focar major la o tearsă, la o cabană, la o stațiune. Măsurile trebuiau de la început diferențiate pe baza acestor elemente științifice, unde sunt focare, unde este personal calificat și laborator acreditat”, a afirmat Vasile Astărăstoae.
Tot domnia sa spune într-un interviu:
„Mortalitatea în primele 6 luni a anului 2020, în România, este mai mică decât cea din aceeași perioadă a anului 2019. Spre disperarea sectei martorilor COVID. „Virusul ucigaș” nu a declanșat „apocalipsa covid”.

Dr. Gabriela Naghi

Informatie suplimentara

O familie si-a propus sa-si petreca vacanta in Grecia. Pentru a putea intra pe teritoriul acestei tari, s-au programat la o institutie medicala de prestigiu, pentru testele necesare. Intre timp, au renuntat la vacanta din Grecia si, bineinteles, n-au mai facut acele teste. Stupoare! Dupa cateva zile sunt anuntati telefonic ca au fost depistati pozitiv!

Asa lucreaza oamenii lui Orban si ai lui Arahat pentru a falsifica cifrele si a intretine aceasta adevarata psihoza nationala. Sa dau si numele onorabilei institutii medicale: ,,Regina Maria”- Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *