Dascălii culeg roadele amare ale nesăbuinței

Profesorii l-au votat pe Johannis. De două ori! Nu-i suficient să fii prost o singură dată, calci pe greblă și a doua oară. Până aici, nimic neobișnuit! Ajungi să te obișnuiești cu idioții utili!
Dar în 2010, când Băsescu prin Boc tăia salarii și pensii cu 4 pixuri, clasa profesorală română „protesta” în fața Cotroceniului dansând sârbe și-ntr-o stare intens-bahică. Fără să le pese că țara e vândută bucată cu bucată și că fără industrie și agricultură, ei, ca bugetari, NU pot beneficia de venituri mai mari. Pentru că nu-i de unde, câtă vreme ăștia pe care-i votează la două mâini fură fără să clipească și au mânuțele până la cot vârâte în bugetul coloniei!

Că învățământul românesc prin părinți și domnii profesori eliberează pe bandă rulantă analfabeți funcționali, cu mici excepții care, de obicei, ne părăsesc pentru străinătate și mai ales pentru oportunitatea de a face carieră adevărată, iarăși nu-i considerat ca fiind de-o importanță capitală de către dascălii care știu să ceară DOAR bani, fiindcă la noi s-a răspândit de mult ideea cu „las’ că merge și-așa!” Oare de ce NU au protestat când s-au tăiat pădurile de către austrieci? Dar când s-au închis mii de fabrici?

Problema e alta, iar profesorașii de mucava din zilele actuale (NU și cei de până-n ’89) se prefac a trece cu vederea, continuând să se bălăcească în aceeași disonanță cognitivă: noua lege a învățământului preuniversitar ÎNCALCĂ legea fundamentală a statului – Constituția României – deoarece precizează că învățământul nu se mai desfășoară doar în limba română ci și „ÎN limbile minorităților naționale și în limbi de circulație internațională”. Dacă prin constituție se garanta dreptul minorităților naționale „de a învăța limba lor maternă”, – fără conjuncția „ÎN” pe care nu degeaba am subliniat-o prin majuscule – legea le dă acum dreptul „de a învăța ÎN limba lor maternă”. Se remarcă, așadar, cum această amărâtă conjuncție „în” schimbă conținutul textului de lege? Și încă ceva: dacă în actuala lege, istoria românilor este tratată ca o materie secundară, dar în schimb minorităților li se garantează dreptul de a învăță propria lor istorie, peste care se suprapune harta Ungariei Mari (unul dintre motivele venirii prințului Charles în România, fiind acela de a-l presa pe Johannis și pe „tovarășul” Hellvig de-a ceda Transilvania ungurilor) precum și „holocaustul evreiesc”, știut fiind că România NU a deportat evreimea în lagărele naziste, ci prin decretul antonescian, aceasta a fost protejată, care va fi reacția domnilor profesori? Sau nu-i va interesa decât creșterile salariale în ton cu inflația și cu vacanțele exotice, știut fiind că banii din meditații au alte destinații? Vedeți, de aceea n-are ursul coadă! Fiindcă-i ipocrit și urăște tot ceea ce ține de românism. Exact ca dascălii demo(no)crației de astăzi!

Ecaterina

Un comentariu la „Dascălii culeg roadele amare ale nesăbuinței

  1. Gabriela Naghi spune:

    Dăm pământ şi primim în schimb cer
    Sfântul Cuvios Iosif Isihastul

    Dăm pământ şi primim în schimb cer. Facem schimb, dând materie şi primind duh. Orice sudoare, orice durere, orice nevoinţă pentru Dumnezeu este ca un schimb de valută. Ţi se ia sânge şi ţi se insuflă duh. Harul acesta creşte atât cât poate omul să cuprindă, în funcţie de mărimea vasului.
    Se cheamă har al „faptei” sau har curăţitor. „Fapta” este urmată de „luminare”. Acesta este al doilea stadiu. Harul luminator.
    Adică, după ce a fost instruit bine de harul „faptei” (sau curăţitor) şi cade şi se ridică de nenumărate ori, cel care se nevoieşte primeşte luminarea cunoştinţei, claritatea minţii, care vede astfel adevărul. Vede lucrurile în natura lor adevărată, fără meşteşug, fără ştiinţă şi fără raţionamentele omeneşti. Fiecare lucru stă firesc la locul lui, în adevărul lui. Dar până ajunge aici, trece prin multe alte experienţe şi prin dureroase schimbări.
    Când ajunge aici însă, găseşte pacea gândurilor şi liniştirea, odihnă din partea ispitelor.

    Gheron Iosif, Mărturii din viaţa monahală, Editura Bizantină

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *