Bărbatul care s-a vaccinat la centrul din Slatina a descris cu ce s-a confruntat, câteva zile la rând după administrarea dozei din lotul ABV 2856. Vaccinul i-a fost administrat în 22 februarie, însă bărbatul spune că are în plan să-şi facă sistematic dozarea de anticorpi şi în funcţie de rezultat va decide dacă se mai prezintă la rapel. Pe de altă parte, a mărturisit acesta, simptomele cu care s-a confruntat după vaccinare i s-au părut peste ceea ce se comunicase ca fiind „reacţii normale“, deşi se regăseau în prospect.
„Am avut toate reacţiile adverse. Legat de discuţiile pe seama vaccinului Astra Zeneca, eu l-am făcut şi am avut toate reacţiile adverse, cu excepţia umflării ganglionilor şi iritare/roşeaţă la locul vaccinării. A doua zi mi-a fost din ce în ce mai rău, am ajuns acasă seara la 19.00, m-am culcat cu ligheanul la cap. Am 39 de ani, nu fumez, nu beau, sunt destul de sănătos, poate nu fac suficientă mişcare. Am pulsul normal, undeva între 72-80. În a doua zi seara aveam pulsul peste 100 şi la mâna stânga şi la dreapta, tensiunea 145/100 dreapta, 140/95 stânga, la cap simţeam o presiune foarte deranjantă şi aveam o stare de rău si greaţă accentuată“, a dezvăluit bărbatul. Lucrurile nu s-au oprit aici, cele trăite fiind, practic, exact simptomele de COVID-19 descrise de către unii pacienţi. „Nu am mâncat nimic, mai toată ziua, mi-era rău. Nu mai puteam ridica braţul cu vaccinul de durere, care s-a extins treptat în tot corpul, mă simţeam frânt. Saturaţia era 99, deci bună. La temperatura de 37,8 am luat un paracetamol şi am încercat să dorm. După 45 de minute eram alt om, mă lăsase presiunea de la cap, scăzuse febra, am reuşit să dorm, destul de bine, dar ziua 2 a fost un coşmar“, a continuat bărbatul. Chiar şi în ziua 4 de la vaccin reacţiile adverse încă persistau. În ziua 4, activităţi de rutină la ţară, diverse, oboseam aproape instant, indiferent ce făceam trebuia să stau jos imediat. În câteva zile m-am refăcut, dar nu ştiu dacă voi face rapelul“, a completat bărbatul.
Sursa:Slatina
Chirurgul Benedek Imre reclamă moartea fratelui său, profesorul de hematologie Dr. Benedek Istvan, la ATI Târgu Mureș.
Familia Prof.Dr. Benedek Istvan, primul medic din România care a făcut un transplant de măduvă la adulţi, acuză că acesta a fost legat de pat în spital şi i s-ar fi administrat medicamente în timpul somnului, refuzate de medicul bolnav, ceea ce a condus la deces. Cazul este anchetat penal.
Familia Prof.Dr. hematolog Benedek Istvan vine cu acuzaţii grave la adresa spitalului în care renumitul medic s-a stins, bolnav fiind de COVID-19, dar decedând din cu totul alte motive.
Prof.Dr.Benedek se îmbolnăvise alături de alţi 10 medici de la secţia de hematologie din Târgu Mureş, pe care chiar el a înfiinţat-o. Într-o primă fază, el a fost internat la Spitalul Judeţean din Târgu Mureş, apoi a fost transferat la Institutul de Boli Cardiovasculare, unde a şi decedat. Familia medicului a lansat o serie de acuzaţii grave la adresa spitalului şi a depus o plângere penală.
„În urma denunţului penal am primit foaia de observaţie care e plină cu evenimente groaznice care ne-au şocat. A fost legat un profesor universitar, de elevii pe care i-a pregătit, de sistemul din care făcea parte.
A dat telefon dimineaţa respectivă fiului lui, care tot doctor e, să vină că nu se simte bine, că toată noaptea a fost legat. A primit de la un bolnav un film în care se vede clar că el se opune legării explicând că se simte bine, nu are nicio dorinţă ascunsă să facă rău cuiva şi avea faşă pe mâna de care era legat de pat“, a declarat, la un post tv, Profesorul Doctor Benedek Imre, fratele decedatului.
„Directorul medical nu a aprobă medicamentul pe care trebuia să îl primească din prima zi. Dacă îl primea după experiența mea, rămânea în viață. La clinica noastră, unde lucrez eu, nu am pierdut niciun pacient cu Covid 19 și cu infarct miocardic acut. Am militat să fie tot timpul un medic prezent. Noi am avut posibilitatea să îl ducem la alte clinici de renume în București, Budapesta sau Munchen. Dacă nu poți să dai un medicament trebuie să spui asta, nu să spui că nu e nevoie”, a spus profesorul Benedek Imre.
„Este revoltător ca un profesor cunoscut să moară ca urmare a incompetenței, a birocrației, să moară legat de pat de elevii lui. În cazul fratelui meu, și multe alte cazuri, prea multe vieție pierdem când medicii primesc bani suficienți și se amestecă și birocrați. Fratele meu a fost întrebat – repet, fratele meu este profesor universitar de hematologie, – dacă să i se dea un medicament. El spune că sub nicio formă. Adoarme, ei îi dau medicamentul, și după 3-4 ore se sufocă”, a mai spus Benedek Imre.
Reprezentanţii Spitalului Judeţean se apără şi spun că ar fi respectat toate protocoalele. „Nu, nu era vorba de agitaţie, a fost contenţionat, nu l-a legat nimeni, a fost fixată o mână, avea pusă o arteră, nu poţi să monitorizezi invaziv un pacient care îşi mişcă mâinile şi în plus nu ar fi suportat ventilaţia”, a răspuns Mircea Stoian, şeful secţiei ATI Spitalul Judeţean din Târgu Mureş.
Scandalul de la Târgu Mureş este al treilea în care medicii sunt acuzaţi că leagă pacienţi COVID-19, care ulterior ar fi decedat şi din cauza lipsei de interes a doctorilor, bolnavii fiind lăsaţi singuri cu orele. Recent, astfel de cazuri au fost semnalate la Sibiu şi Arad.
Daca a avut asemenea reactii la prima doza , cum poate sa spuna ca nu stie daca va face rapelul.Nu este logic ca nu trebuie sa il mai faca? Nu mai vorbim ca nu trebuia sa faca deloc vaccinul.
Asa e. Poate totusi se invata minte. Si nu numai el.
Grecia, un alt Parinte este supus prihoanei, este vorba de Pr Atanasie din Nea Florina , care sa declarat impotriva mastilor si vaccinurilor, ei bine pseudo ierarhul locului este impotriva sa, numele lui este Teoclitos de Florina, cine este acest Teoclitos? Stim ft bine ce a facut si in cazul Parintelui Maximos Karavas