Drepturile lui Dumnezeu și drepturile omului

Trăim în niște vremuri pline de suspans, pline de neprevăzut, pline de provocări care mai de care mai năstrușnice, vremuri în care – totuși- mulți sfinți și-ar fi dorit să trăiască! Cred că acei sfinți au dorit astfel să avem râvna lor pentru încercarea credinței în vederea sfințeniei.

În rugăciunea Tatăl nostru spunem: ,,Că a Ta este împărăţia şi puterea şi slava în veci. Amin!” ( Matei, 6. 13) Dacă Îl numim pe Dumnezeu Împărat, ar trebui să-L cinstim ca pe un ÎMPĂRAT și să-i recunoaștem drepturile de Împărat în viața noastră. Iar în fața puterii și a măreției lui Dumnezeu ar trebui să avem mult mai mare sfială decât în fața unui împărat pământesc. Ar trebui să tindem spre dobândirea demnității de fii, ca să-L putem numi cu adevărat TATĂ. Ar trebui să tindem spre despătimire, iluminare și îndumnezeire pentru a avea acces încă din viața aceasta la bucuria pe care o dă Harul Duhului Sfânt.

 Dar patimile sufletești și trupești întunecă mințile și robesc sufletele, iar vițelul de aur pare mai atrăgător decât Însuși Dumnezeu! Iar  Cele Zece Porunci dumnezeiești i se par omului ,,modern” o sfidare a propriilor drepturi! O întreagă armată de formatori de opinie din diverse domenii s-a pus în slujba detronării lui Dumnezeu din inimile oamenilor. Și asta de câteva secole încoace! Și astfel, în locul celor două căi de mântuire, căsătoria și călugăria, s-au acceptat rând pe rând tot felul de parteneriate care nu sunt binecuvântate de Dumnezeu. Așa am înțeles că omul și-a câștigat ,,dreptul” de a păcătui!!!

Hristos ne-a lăsat două porunci evanghelice: iubirea lui Dumnezeu și iubirea aproapelui. Porunci de suflet, porunci care nu ne forțează, totuși, liberul arbitru. Ca să ne bucurăm cu adevărat de binecuvântarea lui Dumnezeu, se cuvine să-I respectăm poruncile.

S-a vorbit mult despre drepturile femeii. Hristos i-a lăsat dreptul de a fi iubită de soțul ei sau chiar de către El. Ce poate fi mai înălțător? Este ea acum mai fericită decât atunci când îi erau respectate drepturile lăsate de Hristos? Femeia și-a câștigat acum ,,dreptul” de a nu-și putea educa propriii copii din cauza carierei din ce în ce mai stresante, ,,dreptul” de a fi privită ca un obiect sexual etc. Legile dumnezeiești au fost înlocuite cu legi lumești și astfel buna rânduială se distruge făcând loc haosului.

De câțiva ani, ni se spune tot mai des despre drepturile copiilor. Oare Hristos nu le-a lăsat și lor suficiente drepturi? ,,Şi cine va primi un prunc ca acesta în numele Meu, pe Mine Mă primeşte. Iar cine va sminti pe unul dintr-aceştia mici care cred în Mine, mai bine i-ar fi lui să i se atârne de gât o piatră de moară şi să fie afundat în adâncul mării.” ( Matei, 18, 5-6) Prin aceste cuvinte, Mântuitorul atrage atenția asupra importanței educației copilului. Adulții nu au voie să-i smintească pe copii nici cu vorba, nici cu fapta.

În realitate, vedem că ,,drepturile copilului” funcționează diferențiat, deoarece:

–         Nu toți copiii au dreptul de a se naște.

–         Nu toți copiii au dreptul de a fi hrăniți decent. Există copii care mor de foame și nimănui nu-i pasă.

–         Nu toți copiii au dreptul la o educație adecvată în familie, în societate și la școală în vederea mântuirii. Li se inoculează copiilor ideea că pot să-și reclame părinții dacă nu sunt lăsați să facă exact ce vor ei. Astfel, autoritatea părinților și a cadrelor didactice este diminuată drastic într-o etapă a vieții în care copiii se află în formare. Fără o îndrumare adecvată, copiii pot prefera nonvalorile în locul valorilor. Și atunci cum va arăta societatea cu astfel de viitori adulți?

–         Există copii care cad victime traficanților de carne vie și de organe.

În astfel de circumstanțe, a apărut un proiect de lege care îi acordă copilului ,,dreptul” de a fi vaccinat cu toate vaccinurile pe care le dorește statul dacă vrea să locuiască alături de familia sa. Și, bineînțeles ,,dreptul” de a avea toți frații vaccinați! În plus, statul ,,se oferă” să-l înscrie și într-o bază de date dacă e sărac, dacă are părinții în străinătate ori dacă locuința are prea puține camere…

 Proiectul de Lege – PL-x Nr 145/2023,  inițiat de Guvern, prevede „organizarea activității de prevenire a separării copilului de familie”.  În realitate, nu este vorba despre activități de prevenție, ci despre înmulțirea pretextelor pentru care un copil ar putea fi îndepărtat de familie, așa cum arată și articolul:  https://ortodoxinfo.ro/2023/04/18/lege-satanica-psd-pnl-si-usr-vor-sa-ne-ia-copiii-pe-modelul-legii-barnevernet-protest-acum-la-parlament/ Citez din acest articol:

,,Astfel, cu titlu de exemplu, familiile vizate sunt cele în care se identifică oricare din următoarele situații (pe lângă multe altele care sunt cuprinse în textul Proiectului de Lege, care poate fi găsit în linkul din deschidere):

– situația economică precară a familiei

– condiții de locuit precare existente în familie

– starea de sănătate precară a unui membru al familiei

– starea de dizabilitate a unui membru al familiei

– nivelul de educație scăzut al membrilor familiei

– anumite comportamente ale copilului, cum ar fi: comportament delincvent; consum de alcool și droguri; tentativă de suicid; abandon școlar etc., chiar dacă părinților nu li se poate reproșa nimic raportat la comportamentul copilului lor (!)”

Și uite-așa, copiii românilor s-au pricopsit cu un proiect de lege care le aduce numai ,,drepturi”!

În condițiile dezincriminării pedofiliei și a politicii de reducere a populației, astfel de proiecte de lege ar trebui să-l sensibilizeze pe orice părinte responsabil și nu numai. Întreaga societate răspunde pentru sminteală dacă acest proiect devine realitate.

 Privesc cu îngrijorare acest proiect de lege și sper din toată inima să nu fie aprobat.

Doamne, Iisuse Hristoase, ajută-i pe conducătorii bisericești și lumești să facă voia Ta!

Doamne, Iisuse Hristoase, ocrotește-i pe toți copiii și pe familiile lor, spre slava Ta! Amin.

Sora Pelaghia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *