Necredincioşi ai veacurilor, să presupunem, pentru o clipă, că dezrădăcinaţi copacul creştinismului. Vă pun o întrebare: în locul lui ce veţi sădi? Este uşor să dezrădăcinezi, dar este greu să sădeşti. Ce aveţi să sădiţi? Zero-ul? Dar pe zero nu se sprijină nimic; doar ruine…
Dar voi, credincioşii, aşa cum spune astăzi Apostolul Pavel, astupaţi-vă urechile, ca să nu auziţi sirenele ateismului şi ale necredinţei. Suntem un popor creştin. Să fim foarte atenţi. Ce să facem? Să credem aşa cum au crezut părinţii noştri din neam în neam. Dacă naţiunea aceasta a existat şi va exista în viitor, va exista datorită Credinţei în Dumnezeu. Să credem, aşa cum a crezut Vasile cel Mare.
I-a citit pe Platon, pe Aristotel, a mers la şcoli înalte, i-a ascultat pe oratori… Şi ce spune Vasile cel Mare? Eu nu ascult ce zice X, Y sau Z; ascult Credinţa pe care am învăţat-o de la bunica mea. Această credinţă să o ținem şi noi. Cuvintele pe care ni le-a spus sfânta noastră bunică, pe acestea să le păzim, fraţii mei. Nu există nimic mai mare decât credinţa noastră, pe care au ţinut-o părinţii noştri din neam în neam.
Şi să spunem şi noi împreună cu poetul:„Hristoase, în aceşti ani blestemaţi ai necredinţei,/ În care oamenii nu cred în nimic, nici iubesc pe cineva,/ Eu cred şi Te iubesc din tot sufletul pe Tine. /Cred precum mama mea, cred precum un copilaş, /Beau din apa cea fără de moarte şi părăsesc otrava”.
(fragment din omilia înregistrată, care a fost rostită în biserica „Sfântul Pantelimon” din Florina, miercuri, 1-1-1975).
Pentru evenimentul cosmo-istoric al Naşterii Domnului Iisus Hristos şi pentru Noul An, mă rog din inimă Domnului, ca să ne învrednicească pe toţi a pătrunde, pe cât mai mult posibil, în marea taină a Întrupării lui Dumnezeu şi să trăim aceasta mai intens, ca să gustăm mai viu rodul Venirii Lui în lume, adevărata bucurie şi veselie.
Domnul, Cel ce S-a făcut Prunc pentru noi, aduce în lume adevărata bucurie, deoarece oferă bucuria izbăvirii, adică a mântuirii. Câţi suspinăm pentru neputinţele noastre, să ne bucurăm acum şi să ne veselim pentru iertarea păcatelor noastre, mântuirea şi slava noastră.
† Mitropolitul Augustin de Florina, Prespe şi Eordeea
Mă rog ca toţi copiii Ortodoxiei să devină în Noul An fierbinţi vestitori ai unicităţii şi ai importanţei mântuitoare a Ortodoxiei şi vehemenţi războitori ai mişcării degenerate şi eretice a ecumenismului eretic şi pierzător de suflete.
Texte selectate şi editate de Dr. Gabriela Naghi
Din cate am cititit, Mitropolitul Augustin de Florina avea sa inceteze pomenirea lui Atenagoras in urma ridicari Anatemelor de acesta
Mai pun o data,pt cine nu a reusit sa salveze filmul”S a intamplat in 2021″.Exact asa se vor petrece lucrurile.Terorile vor fi facute de soldati inainte si in timpul razboiului.Asa vor fi prigoniti crestinii ca „teroristi”.
https://youtu.be/qCjiSm-ywuM
In articolul de mai jos despre covid 19,veti vedea un documentar care a cutremurat intreaga Franta:
https://daniel-roxin.ro/index.php/2021/01/01/documentarul-despre-covid-19-care-a-socat-franta-acum-subtitrat-romana-dr-didier-raoult-si-alti-medici-europeni-faimosi-expun-adevarul/
Incercati sa depasiti mental ideea falsa cum ca doar la tv este spus adevarul.Va spun un lucru si nu e o noutate:americanii nu se uita niciodata la stiri.In SUA,programele de stiri sunt cotate ca dating la 0.05%.S a ajuns chiar sa li se induca ideea ca daca un american vede la tv numai un singur gen de stiri si repetate in mod obsesiv,acelea nu sunt stiri adevarate.Atunci ai mari sanse sa gasesti adevarul dupa ce ai comparat tu si din alte surse de incredere.Asta este mentalitatea americana.Exista in societatea americana,chiar si in maniera prezentarii informatiei,o vesnica si chiar obsesiva comparatie cu stilul bolsevic rusesc de a prezenta o informatie si aceea trebuia ingurgitata neconditionat de publicul telespectator,fapt pe care americanii s au straduit sa l ocoleasca cu toate eforturile pt ca ei nu se socoteau retardati ca rusii.
Ce ramane dupa noi?
Ce lasam noi in urma?
Oare vom mai avea parte de vreo groapa?
Ce ramane din trupul nostru gras,frumos?
Pentru ce alergi cu atata disperare?Doar pentru asta?
Iata ce ramane din noi:asta e toata munca noastra:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=118970806737452&id=100058735997677&sfnsn=mo
Altul pe lista celor care sau vaccinat, Hrisostom din Cipru https://www.orthodoxianewsagency.gr/aytokefales_ekklisies/ekklisia_kiprou/emvoliastike-o-arxiepiscopos-kyprou/
Iata ce spune un anume Pavlos arhiepiscop de Kozani, citez: vaccinativa si nu va luati dupa clericii extremisti https://eugenikos.blogspot.com/2021/01/blog-post_39.html?m=1
ARHIMANDRITUL MICHAEL GILLIS: Cum să (nu) schimbăm o lume coruptă
21/decembrie/2020
fragment
Trebuie să mărturisesc că este un mister profund pentru mine: nu numai că Dumnezeu permite oamenilor foarte păcătoși să funcționeze în poziții de ierarhie la care se supun oameni foarte sfinți; dar ceea ce este și mai misterios pentru mine este că Harul lui Dumnezeu încă lucrează prin acești oameni foarte căzuți în poziții de autoritate spirituală, nu, cred, că din cauza poziției lor, ci din cauza sfințeniei și curăției inimii celor care vin la ei … În timp ce Hanna [Mama profetului Samuel] se ruga în Tabernacol pentru un copil aflat în dificultate, preotul Eli putea să gândească în timp ce o privea, că ea era amețită. Când a protestat că nu este beată, ci că este în suferință sufletească și se roagă, Eli a spus cu dispreț: „Dumnezeu să răspundă rugăciunii tale”. Și Dumnezeu a făcut-o! Dumnezeu aude și răspunde la rugăciunea Hannei doar prin preotul păcătos.
Este un mister profund, dar este un mister care îmi dă speranță. Îmi dă speranță că, deși sunt un preot păcătos și căzut, Dumnezeu mă poate folosi în continuare pentru a-i ajuta pe cei care îl caută sincer pe Dumnezeu. De asemenea, îmi dă speranță că, chiar dacă episcopul sau mărturisitorul meu ar fi păcătuit sau ar avea lipsuri într-un fel sau altul, Dumnezeu ar privi totuși durerea din inima mea și mi-ar asculta rugăciunea. Dar există aici un mister chiar mai adânc decât acestea, un mister care ne poate arăta calea de a crește în Hristos în „generația coruptă și perversă” în care trăim astăzi.
Cu o credință deplină în Dumnezeu și o inimă plină de mulțumire, Hannah îi oferă singurul ei copil, darul lui Dumnezeu pentru ea, pe care la rândul ei îl dă lui Dumnezeu. Cu toate acestea, singura modalitate de a face acest lucru este să-l aducă pe micul Samuel la preotul corupt Eli, pentru a fi crescut în Tabernacol împreună cu fiii corupți și prădători ai lui Eli. Acum, dacă întrebi pe cineva – dacă mă întrebi pe mine! – acesta nu este un comportament corect. Și totuși, Dumnezeu oare nu face ceva foarte asemănător cu majoritatea copiilor Săi, cu tine și cu mine?
Uită-te la lumea în care ne găsim. Suntem încadrați de mass-media care ne exploatează și ne seduce pentru propriul ei câștig, liderii politici despre care știm că mint, companii despre care știm că ne înșală și un sistem educațional condus de femei, bărbați și alții ”care vor să șteargă natura umană de bază. Se pare că ne găsim, precum tânărul profet Samuel, crescut într-o cultură coruptă și prădătoare. Totuși, la fel ca Profetul Samuel, putem deveni și oameni foarte sfinți, oameni care pot învăța să-L asculte pe Dumnezeu chiar dacă suntem înconjurați de nenumărate păcate și influențe rele.
Cum a făcut Samuel asta? Sau mai bine zis, cum l-a salvat Dumnezeu pe Samuel într-un context atât de rău și corupt? Și cum putem fi și noi mântuiți într-o lume atât de rea și răuvoitoare? Sfântul Pavel le dă câteva sfaturi filipenilor cu privire la acest subiect. El a spus: „Faceți toate lucrurile fără să vă plângeți și fără să contestați, pentru a deveni copii ai lui Dumnezeu fără vină și inofensivi, fără cusur, în mijlocul unei generații corupte și perverse, în care să străluciți ca lumini în lume”.
Rețineți că vechea lume păgână a filipinezilor era foarte coruptă chiar și conform standardelor corupte de astăzi. Majoritatea oamenilor, oamenii cărora le scrie Sf. Pavel, erau sclavi. Nu puteau să-și schimbe lumea, pur și simplu nu puteau să fugă în pustie sau să găsească un loc mai puțin rău de locuit. Au rămas blocați acolo unde erau și trebuiau să devină sfinți acolo, „în mijlocul unei generații corupte și rele”.
De fapt, mulți dintre noi ne aflăm astăzi în situații oarecum similare. Trebuie să lucrăm pentru a ne câștiga existența și avem puține opțiuni cu privire la ce politici ne sunt impuse sau cu cine lucrăm sau modul în care companiile pentru care lucrăm ne pot exploata sau distruge lumea. Sigur, ne-am putea opri, dar să ne oprim și să facem ce?
Dacă ne-am permite să cumpărăm o fermă, am putea fugi la țară, dar agricultura este o muncă foarte tehnică și dacă nu știi ce faci, poți eșua lamentabil. De asemenea, și acest lucru este ceva la care trebuie să ne gândim profund, indiferent unde mergem, așa este. Luptele mele interne, probabil exacerbate în oraș, sunt încă cu mine în mediul rural. Mai trebuie să mă lupt.
Sfatul Sfântului Pavel către filipeni nu este totuși să fugă (de fapt, el le spune sclavilor să nu fugă). În schimb, îi sfătuiește să facă totul fără să se plângă sau să se certe. Acum, prin „toate lucrurile”, el nu înseamnă că trebuie să păcătuim în cunoștință de cauză sau intenționat. Mai degrabă, el spune că atunci când ne facem treaba, când facem ceea ce facem, ar trebui să o facem fără să ne plângem și fără să ne certăm. Și dacă nu ne plângem și ne certăm, la locul de muncă, acasă, în Biserică și pe internet, atunci, ne spune Sfântul Pavel, vom deveni fără vină și inofensivi. Astfel, vom fi copii fără cusur ai lui Dumnezeu în mijlocul unei generații corupte și perverse.
Trebuie cu adevărat să lăsăm asta să intre în mintea noastră. „În mijlocul unei generații corupte și rele”. El nu spune: „Veți străluci ca niște lumini stând departe de generația coruptă și rea”. La fel ca și Profetul Samuel, în mijlocul unei generații corupte și perverse, a unei culturi sau a unui context sau a unei afaceri sau familii corupte sau chiar a unei Biserici corupte, noi să„strălucim ca lumini în lume ”.
Este într-adevăr un cuvânt greu de auzit pentru noi.
Cred că 500 de ani de influență protestantă asupra culturii occidentale au făcut ca sfaturile Sfântului Pavel și exemplul Profetului Samuel să fie foarte jignitoare pentru noi. Nu credem cu adevărat că Dumnezeu mântuiește în mijlocul cuptorului, așa cum i-a salvat pe cei trei sfinți tineri din Babilon. Credem că este treaba noastră, chemarea noastră de la Dumnezeu, să stingem focul, să eradicăm răul, să facem lumea un loc mai bun. Nu credem că este voia lui Dumnezeu ca sufletele noastre drepte să fie chinuite zi și noapte, văzând și auzind faptele rele ale celor care trăiesc în jurul nostru – deși exact despre asta recomandă Sfântul Petru neprihănitului Lot și dă ca exemplu în a doua sa epistolă. Nu credem că „Domnul știe să-i scape pe evlavioșii credincioși de ispite și să-i păstreze pe cei nedrepți sub pedeapsă pentru ziua judecății”. Mai degrabă, credem că este treaba noastră să îndreptăm răul și să reparăm ceea ce este stricat sau să scăpăm de lumea păcătoasă.
Astfel, sfatul Scripturilor și al Sfinților Părinți ai Bisericii este lipsit de sens pentru noi. Ne ofensează chiar.
Prin urmare, nu facem progrese. Luptăm și facem cruciade împotriva răului din jurul nostru, dar ne răsfățăm în secret poftele și mânia, fără a crește în pace și liniște sufletească. Fugim de un context păcătos și constatăm că ne aducem pasiunile păcătoase în orice context nou în care fugim. Ne ardem (sau devenim ipocriți) încercând să vindecăm pe alții fără să ne vindecăm noi înșine. Este ca și cum am coborî treptele sufletului nostru încercând să luptăm sau să scăpăm de răutatea altora, dar fără a face nicio mișcare pentru a câștiga pacea în transformarea propriilor noastre suflete.
Trebuie să devenim precum copilul Samuel, dacă vrem să fim mântuiți. Copilul Samuel a văzut răutatea, dar nu a participat la ea. Copilul Samuel știa că nu îi poate schimba pe ceilalți, dar îl cunoștea și pe Cel pentru care nimic nu este imposibil. Copilul Samuel s-a rugat, s-a supus și a așteptat. Și apoi într-o zi Dumnezeu i-a vorbit. Apoi, într-o zi, Dumnezeu a schimbat lumea: răutatea celor răi i-a prins și fructul vieții lor rele a venit asupra lor. Samuel a rămas curat. Samuel a rămas tăcut. Samuel a strălucit ca o lumină într-o generație coruptă și rea.
Și noi putem străluci ca o lumină, ne spune Sfântul Apostol Pavel, dacă vrem să facem totul fără să ne plângem sau să ne certăm. Sau, o putem face în mod protestant: putem protesta. Putem să ne certăm, să luptăm și să încercăm să îi schimbăm pe ceilalți. În loc să așteptăm ca Dumnezeu să judece, putem cere ceea ce este drept acum. Dar atunci nu vom fi transformați de Voia Divină, atunci nu vom străluci ca lumini. Cred că explozia unei mici lumini va face mai mult pentru a aduce mântuirea lumii decât mii de voci care încearcă să o repare.
Cel puțin asta cred.
https://orthodoxologie.blogspot.com/2021/01/archipretre-michael-gillis-comment-ne.html
Cu vaccinarea si cu introducerea celor 33 de nanoboti s a ajuns ca atunci cand un vaccinat anticovid sa stea la masa cu un alt vaccinat anticovid,servind linistiti,dintr o data,mana dreapta a unuia dintre ei sa se miste agresiv si involuntar,sa i acorde un pumn in fata vecinului cu care mananca la masa,pentru ca asa vrea Bill Gat care e cu mana pe maus la 13 ooo de km.distanta,operatiune prin care asa vrea Bill sa l „curete”pe cel care a incasat pumnul in fata pt ca nu e de acord cu ideile lui.Priviti cu atentie mare materialul urmator:
https://youtu.be/0uRwxMVf5wo
Spre întelepţire si meditaţie, la început de an nou:
URARE
„Clopotele norilor
cu ding-danguri de ninsoare
la-nceputul orelor
iată-le, bat ora mare.
Crugul anului se schimbă,
un cuvânt rămâne-n urmă,
însă prea frumoasa limbă
niciodată nu se curmă,
ci azvârle înainte
noi urări, numai de bine,
prevestite de cuvinte
ninse sus, în înălţime;
Să vă fie anul-an,
suplu ca pe râuri unda,
să nu fie bolovan
peste suflete secunda,
nori să fie doar de ploaie
peste câmpuri, jos, la vale,
niciodată să-ntretaie
raza fragedă de soare;
fie aerul curat,
plin de păsări liniştite,
niciodată sfâşiat
de lungi fumuri stalactite;
limpede vă fie apa,
verde pururea pământul,
nu vi-l tulbure cu sapa
semnul rău, înnămolindu-l;
pasul zvelt şi luna albă,
gestul mâinii prietenos,
niciodată steaua slabă
cu luci mohorât de os,
pâinea să vă stea pe masă
aburindă, aburind
gheaţa ultimă rămasă
pe ferestrele din gând.
Pură fie-vă zăpada,
încălzind la subţioară
floarea albă din livada
înflorită-n primăvară”.
Nichita Stănescu, „Urare”
Cineva a pus o intrebare unui „preot”,pe deasupra si profesor de teologie ortodoxa daca animalele au suflet.Acesta,conform ereziei lui,opereaza pierderea acelui suflet prin raspunsul ca si animalele au suflet;mai mult,acest ticalos intreaba: acea persoana daca se uita in ochii animalului nu cumva i a gasit sufletul acolo ascuns intr un culcus?Aceasta se numeste schizofrenia teologului.Iata conversatia:
http://forum.teologie.net/viewtopic.php?t=2491
Cum e mama cu pruncul ei,asa e Dumnezeu cu Biserica cea prigonita de astazi
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4176350862382402&id=100000225877299&sfnsn=mo
Cei care aveti o cat de mica palma de pamant si avere,nu luati vaccinul anticovid.Cu ajutorul nanobotilor existenti in vaccinul anticovid 19 vor activa in corpul vostru orice boala vor vrea ei,nanobotii vor patrunde in sange ,vor strica sangele si va vor omora ca sa va ia averea.
Directorul adjunct al unui mare spital din Atena – ATTICA – este în stare gravă la 24 ore de la administrarea vaccinului Pfizer/ BioNtech coronavirus.
Conform olympia.org este posibil ca medicul să fi dezvoltat o infecție respiratorie și o insuficiență multiplă de organ care îi pun în mare pericol viața. Poziția importantă pe care o are în domeniul medical nu a permis ascunderea faptului pe o perioadă lungă de timp, deși aceasta este, după cât se pare, politica aplicată la acest moment.
Acesta este și motivul pentru care politicienii sunt foarte îngrijorați, după cum precizează site-ul de știri olympia.gr.
Spre deosebire de România, în Grecia președintele Katerina Sakellaropoulou și primul-ministru Kyriakos Mitsotakis deja s-au injectat, informează GreekCityTimes.
Vestea vine la câteva ore după ce o tânără doctoriță din Mexic a dezvoltat o ecefalomielită și alergii extinse după ce a fost vaccinată.Doctorița, al cărei nume nu a fost dat publicității, a fost internată în unitatea de terapie intensivă a unui spital public din statul nordic Nuevo Leon după ce a suferit convulsii, dificultăți de respirație și o erupție pe piele la jumătate de oră după administrarea vaccinului. Ea a fost vaccinată săptămâna aceasta.
„Diagnosticul inițial este encefalomielită”, a declarat Ministerul Sănătății într-un comunicat publicat vineri seara.
Encefalomielita este o inflamație a creierului și a măduvei spinării.
Ministerul a adăugat că nu există dovezi din studiile clinice că cineva a dezvoltat o inflamație a creierului după administrarea vaccinului.
Nici una dintre companiile farmaceutice care au dezvoltat vaccinul nu au dorit să comenteze efectele adverse produse de vaccinele pe care le-au produs.
Se pare că sunt cu mult mai multe cazuri de acest gen ținute însă în secret. De ce însă într-o chestiune atât de importantă pentru sănătatea populației, nu sunt aduse în dezbatere și riscurile reale pe care le presupune vaccinul?