Subiect de reflecție: cum se încearcă distrugerea Bisericii din interior, prin infiltrații sistemului. În speță, Petroniu Florea și Ionuț Pop

Cînd a simțit că lucrurile se precipită și lațul se strînge, vicarul și consilierul economic Ionuț Pop din Zalău a părăsit urbea și s-a strămutat taman în Constanța. Exact în acel moment postul de consilier economic era vacant, și omul nostru l-a ocupat cu fast și onoruri. Acesta este discursul de întîmpinare al lui Teodosie:

,,Părintele Ionuț a fost vicar în Sălaj. (A fost și consilier economic, dar asta nu se spune!). A făcut biserică nouă, a coordonat preoții și iată, acum este consilier economic.
Ierarhul său, pentru activitatea sa frumoasă, a cerut cînd am mers acolo și am sfințit biserica pe care a ctitorit-o Pop Ionuț, a cerut să merg cu Crucea Sfantului Andrei. Iată, poartă Crucea Sfantului Andrei și Sfantul Andrei l-a adus la locul propovăduiriii sale.
Părinte, bucură-te că ai ajuns pe acest meleag apostolic. Aici trebuie să duci Crucea Sfantului Andrei și să ne ajuți în administrația arhiepiscopală, pentru că ai o experiență atît de frumoasă, și ai făcut la Episcopia din Zalău multe lucruri frumoase, pentru care păstorul (Petroniu Florea cel Vopsit, n.m.) te-a lăudat atît de mult, de aceea te rog și-n această biserică să faci misiune…
(Transcript după Dobrogea Live).

N-a trecut pre multă vreme, și bomba a explodat. Simultan, în două locuri, Zalău și Constanța. Biserica a fost putenic zguduită și lovită din interior, dar a rămas neclintită. Teodosie a fost acoperit de molozul ridicolului, însă s-a ridicat, și-a curătat hainele și și-a reluat îndeletnicirile arhiepiscopale. Misiunea de discreditare a Bisericii noastre a fost împlinită cu succes. Valuri de hule s-au revarsat asupra ei, și Dumnezeu știe cîte suflete nestatornice s-au smintit. Țineți minte vremea cand Teodosie a fost încătușat și expus public spre ocară? Instanța l-a achitat, în final, de orice răspundere, a rămas curat precum cristalul, pentru că antihriștii mai aveau nevoie de el, cum vedem din scandalul prezent, în care este parte.

Cum a fost posibil ca un individ precum Ionuț Pop să ajungă în posturile episcopale înalte? Iată cum:
Și-a început misiunea preoțească în satul Ruginoasa. A vîndut pădurea Bisericii, banii au dispărut, apoi s-a transferat în Parohia Sălăjeni. A vîndut pădurea Parohiei, banii iar au dispărut. Acestea sunt isprăvile, plus vocea și talentul, care l-au recomandat pentru a ajunge paroh în Zalău și apoi în funcțiile amintite.

Între timp s-a împăunat și cu două doctorate, în Teologie și istorie, la Universitatea din Cluj. Nu ne jucăm cu titlurile academice! Omul nostru nu e un fiștecine.

Să nu uităm distincțiile pe care le-a primit. Sunt unele de care eu n-am auzit. În anul 2005 a primit prima distincție, iar apoi au venit numeroase altele – Crucea Patriarhală (2013), Crucea Transilvană (2014), Crucea Australiană (2015), Crucea Nordului (2015), Crucea Sălăjană (2016), Crucea Finlandeză (2016), Crucea Estoniană (2017), Crucea Mexicului (2018), Crucea Sfantului Andrei.

Nu văd eu bine, sau chiar lipsește Crucea lui Hristos?

Presbiter Iovița Vasile

9 comentarii la „Subiect de reflecție: cum se încearcă distrugerea Bisericii din interior, prin infiltrații sistemului. În speță, Petroniu Florea și Ionuț Pop

  1. GABI spune:

    Buna intrebarea finala !!!!!!!!!!!

  2. Constanta spune:

    Fel si fel de Cruci, mai puțin cea adevarată.

    Dar calendarul, părinte? Nu pe cel bizantin ar fi trebuit să-l urmeze creștinii (se subînțelege că numai ortodocșii sunt creștini)?
    Mulțumesc.

    1. iovita_vasile spune:

      Doamne ajută
      Da,crestinismul autentic se trăieste numai în Biserica Ortodoxă. Uitați-vă la textul foarte lămuritor de la Fapte 11, 26. În Biserica din Antiohia s-a rostit prima oară numele de crestin, și așa a rămas.

    2. iovita_vasile spune:

      Avem calendarul nostru cu pascalia noastră și după acesta ne conducem viețile.

  3. Constanta spune:

    Sărut dreapta, părinte.

    Este adevărat ca pr. Calciu a făcut declarația aceasta despre „biserica” greco-catolică? E destul de veche; s-o fi dezis, sper.
    Doamne, ajută!

    https://curierulromanesc.net/CR98-3GC.html

    1. iovita_vasile spune:

      Posibil să fi făcut această declarație, pentru că in anii aceia terminologia nu se limpezise deplin. A trebut ca hidra ecumenismului să-și arate fața hidoasă, pentru ca Biserica noastră să pună o linie netă de demarcare față de ceilalți. Am terminat Teologia și am rămas cu convingerea că trebuie să ne unim cu papistașii deoarece între noi și ei sunt doar patru deosebiri. Nu li se spuneau erezii! Manualele anilor 70-80 vorbeau de biserica romano-catolică, de bisericile vechi orientale (monofiziții). După ce s-a dumirit, Poporul Ortodox refuză ereticilor titulatura de biserici. Părintele Șesan de la Sibiu era un înverșunat anti-catolic și totuși folosea termenul biserică, atunci cînd se referea la papistași. Așa era obiceiul. Acum lucrurile s-au clarificat și știm ce avem de făcut.

      1. Constanta spune:

        Mulțumesc mult pentru răspunsuri, părinte.
        Să nu mă uitați, vă rog, în rugăciunile Sfinției Voastre.
        Doamne, ajută!

        1. iovita_vasile spune:

          Doamne ajută
          Pomeniți- mă si Dumneavoastră pe mine, nevrednicul.

          1. Constanta spune:

            Da, părinte!
            Să ne rugăm unii pentru alții, iar Domnul să ne miluiască pe toți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *