Cuviosul Iulian Prodromitul fiind plin de harul Duhului Sfânt și plin de roade duhovnicești îndemna în ultimele luni ale vieții sale pământești, ca, toți care au aplicat sfânta îngrădire, să o facă cu mult discernământ și cu multă înțelepciune pentru a se evita extremele și să nu se devieze de la scopul urmărit de acest canon dat de Duhul Sfânt, Bisericii, prin Sfântul Fotie cel mare și Sfinții Părinți participanți la Sinod.
Cuvintele Bătrânului Iulian trebuie să ne fie călăuze în continuarea vieții noastre duhovnicești, în viața noastră lăuntrică și să înmulțim dragostea pentru Adevăr și din acest izvor să îi luminăm pe cei care sau abătut de la Ortodoxie prin erezia ecumenismului.Această dragoste să fie pe primul loc împletită cu rugăciunea fierbinte pentru cei rătăciți, care să ne conducă în atitudinea pe care trebuie să o avem în lupta duhovnicească de mărturisire. Trebuie să avem curaj și să fim fermi în apărarea ortodoxiei dar numai în duhul Sfinților Părinți care au străbătut această cale a mărturisirii.
Despătimirea și curăția vieții noastre duhovnicești sunt temelia mărturisirii noastre și lumină pentru cei care sunt în întunericul ereziilor.
Altfel nu vom reuși să îi aducem pe cei care sunt cuprinși de valurile ereziei la limanul și corabia Bisericii. Sfințenia vieții noastre este cea mai bună mărturie.
Smerita cugetare trebuie să pătrundă inima și sufletul nostru în fiecare secundă a vieții noastre și mai ales să fie unită dragostea noastră față de Dumnezeu, cu pocăința personală pentru păcatele noastre și să plângem pentru păcatele celor care rătăcesc de la Hristos și de la Biserica Ortodoxă, Mireasă neprihănită și curată, desăvârșită.
Avem nevoie de foarte multă rugăciune să facem, pentru a putea rezista și face față ispitelor care ne înconjoară, că zilele sunt rele și cernerea sufletului nostru a început să fie făcută din ce în ce mai aprig de slujitorii întunericului îndemnați de demoni.
Chipul plin de lumină și dragoste a Bătrânului Iulian transforma pe cei care l-au cunoscut și l-au ascultat, i-au citit sfaturile sau care au văzut înregistrări pe mediul online. De la inimă la inimă. De la duh, la duh.
Ce mult ne lipsește prezența Bătrânului mărturisesc ucenicii lui și fii duhovnicești!!!!
Ucenicii Părintelui Iulian din Sfântul Munte Athos sunt datori să îi împlinească cuvintele, pilda vieții sale, plină de lumina taborică, sfințenie, prin vorbele sale pline de înțelepciune și putere.
Să avem parte de rugăciunile Bătrânului și să fim încredințați că avem un rugător mare pentru poporul român ortodox în ceata Cuvioșilor români care au viețuit în Grădina Maicii! Domnului, împreună cu Cuviosul Dionisie Ignat, Cuviosul Ioan Guțu și cu toți cuvioșii cunoscuții și necunoscuți .
Cuvioase Părintele Iulian roagă-te lui Dumnezeu pentru poporul român ortodox!
Semnează ,un slujitor, nevrednic!
Daca e ordin, cu placere😎
Prorocul Mincinos zice ca urgent:
„Restaurarea deplină a comuniunii (euharistice) între toți credincioșii în Iisus Hristos este un angajament irevocabil pentru fiecare creștin, pentru că „unitatea tuturor” (Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur) nu este doar voia lui Dumnezeu, ci o prioritate urgentă în lumea de astăzi”.
MESAJUL PAPEI FRANCISC CĂTRE SANCTITATEA SA BARTOLOMEU I PATRIARH ECUMENIC PENTRU SĂRBĂTOAREA SFÂNTULUI ANDREI
30 noiembrie 2022
(…)
Întâlnirea Bisericii Romei cu Biserica din Constantinopol cu ocazia zilelor lor de sărbătoare patronală este o expresie a profunzimii legăturilor care ne unesc și un semn vizibil al speranței noastre prețuite pentru o comuniune din ce în ce mai profundă.
Restaurarea deplină a comuniunii (euharistice) între toți credincioșii în Iisus Hristos este un angajament irevocabil pentru fiecare creștin, pentru că „unitatea tuturor” (Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur) nu este doar voia lui Dumnezeu, ci o prioritate urgentă în lumea de astăzi.
Într-adevăr, lumea de astăzi are mare nevoie de reconciliere, fraternitate și unitate.
Prin urmare, Biserica ar trebui să strălucească ca un „semn și instrument atât al unei uniuni foarte strâns legate de Dumnezeu, cât și al unității întregii rase umane” (Lumen Gentium, p. 1).
Pe bună dreptate, s-a acordat o atenție deosebită motivelor istorice și teologice de la originea diviziunilor noastre.
Acest studiu comun trebuie să continue și să se dezvolte într-un spirit care nu este nici polemic, nici apologetic, ci marcat în schimb de dialog autentic și deschidere reciprocă.
De asemenea, trebuie să recunoaștem că dezbinările sunt rezultatul unor acțiuni și atitudini păcătoase care împiedică lucrarea Duhului Sfânt, care îi îndrumă pe credincioși în unitate în diversitate legitimă.
Rezultă că numai creșterea sfințeniei vieții poate duce la o unitate autentică și durabilă.
Prin urmare, suntem chemați să lucrăm pentru restabilirea unității dintre creștini nu numai prin acorduri semnate, ci prin fidelitate față de voința Tatălui și discernământul îndemnurilor Spiritului. Putem fi recunoscători lui Dumnezeu că Bisericile noastre nu sunt resemnate la experiențele trecute și actuale de dezbinare, ci, dimpotrivă, prin rugăciune și caritate fraternă caută în schimb să realizeze comuniune deplină, care ne va permite o zi, în timpul lui Dumnezeu, să se adune la aceeași comuniune euharistică.
Pe măsură ce ne îndreptăm spre acest obiectiv, există deja multe domenii în care Biserica Catolică și Patriarhia Ecumenică lucrează împreună pentru binele comun al familiei umane prin protejarea creației, apărarea demnității fiecărei persoane, combaterea formelor moderne de sclavie și promovarea păcii. Unul dintre cele mai fructuoase domenii ale unei astfel de cooperări este dialogul interreligios.
Aici îmi amintesc cu recunoștință recenta noastră întâlnire din Regatul Bahrain cu ocazia Forumului pentru dialog: Est și Vest pentru coexistența umană.
Dialogul și întâlnirea sunt singura cale viabilă pentru depășirea conflictelor și a tuturor formelor de violență.
În această privință, încredințez mila Dumnezeului Atotputernic pe cei care și-au pierdut viața sau au fost răniți de atacul recent din orașul vostru și mă rog ca El să convertească inimile celor care promovează sau susțin astfel de acțiuni rele.
Invocând asupra voastră darurile de seninătate și bucurie ale Atotputernicului Dumnezeu, îmi reînnoiesc expresia urărilor de bine pentru sărbătoarea Sfântului Andrei și schimb cu Preasfinția Voastră o îmbrățișare frățească a păcii în Domnul.
Roma, de la Sfântul Ioan,
30 noiembrie 2022
http://www.christianunity.va/content/unitacristiani/en/dialoghi/sezione-orientale/chiese-ortodosse-di-tradizione-bizantina/relazioni-bilaterali/patriarcato-ecumenico/altri-documenti-ed-eventi/messaggio-del-santo-padre-per-festa-di-s–andrea.html