Meditaţie: Gherghesenii contemporani

Gherghesenii L-au respins pe Hristos cu maximă vehemenţă, deoarece a venit la ei şi l-a tămăduit pe unul de-al lor de o boală cumplită : îndrăcirea. Arătându-le astfel că i-ar putea vindeca pe toţi de această maladie îngrozitoare, ca şi de absolut oricare alta. Pentru că El este Stăpânul vieţii, al morţii, al bolilor şi al neputinţelor. Dar ei, deşi înfricoşaţi de cele văzute cu propriii ochi, au refuzat Darul Mântuitorului. Au preferat să rămână cu porcii şi ca porcii, mânioşi că Marele Tămăduitor a curmat o îndelungată suferinţă unuia dintre dânşii!


Aidoma procedează şi ecumeniştii de astăzi : dacă vreunul dintre dânşii se curăţeşte, prin Mila Domnului, de cumplitul eres, ei devin mânioşi! Căci în smintita lor cugetare în-luciferizată au ajuns să proclame vindecarea de apostazie ca „infracţiune ecclesială”! Care trebuie „combătută” cu toată „vigilenţa”! Ca atare, ei se îndârjesc şi mai mult împotriva lui Hristos, urînd şi defăimând minunata vindecare a proaspătului însănătoşit! Continuând, la fel ca şi omonimii lor de acum două milenii, să trăiască pe mai departe cu porcii şi ca porcii! Ce înfricoşător : legiunile demoniace Îl recunosc pe Iisus ca Fiul lui Dumnezeu Celui PreaÎnalt, pe când „ortodocşii” contemporani L-au înmormântat de viu în Creta!

Mihai Dinculescu

3 comentarii la „Meditaţie: Gherghesenii contemporani

  1. Gabriela Naghi spune:

    „Nu este niciodată nimeni degeaba lângă tine”
    Cuviosul Părinte Arsenie Papacioc

    Milostenia nu este numai să dai din traistă. Milostenie este că accepţi pe un om să stea lângă tine, fără să îl alungi în gând. Ai un coleg care are un necaz, trebuie să ştii să-i faci o mângâiere, să-i descreţeşti fruntea.

    La săraci poţi să faci o rugăciune scurtă: „Doamne, miluieşte-l!”, dacă nu poţi să-i dai, că eşti în tramvai şi el este pe trotuar. Întrebarea se pune, cum ne este inima noastră în legătură cu suferinţa din jur? Cel mai mare lucru de care vom fi întrebaţi la Judecata de apoi este: „De ce nu am dat mai multă atenţie semenilor noştri?”

    Nu este niciodată nimeni degeaba lângă tine. El este cu ştiinţa lui Dumnezeu, ca tu să-l ajuţi sau să te foloseşti. Te foloseşti, că poate are o putere de duh mai mare. Sau îl ajuţi tu, în sensul de a-l suporta. Este o mare greşeală atunci când certăm pe unul sau pe altul! Îl rabdă Dumnezeu şi pe acela şi de aceea l-a pus în calea ta, ca să-l rabzi şi tu şi să te încununezi!

    Dumnezeu nu ne ţine că suntem noi foarte vrednici. Ne ţine că este foarte milostiv El.

    Ne vorbeşte Părintele Arsenie, Vol. III, ediţie îngrijită de arhim. Ioanichie Bălan, Ed. Episcopiei Romanului

    1. energiainimii spune:

      Uluitor de SIMPLU SI CONCIS!
      Asa sunt raspunsurile Sfintilor!
      Va multumesc !

  2. Gabriela Naghi spune:

    Absolut înfricoşător! Fapte din războiul împotriva creaţiei divine pe care le cunoaştem sau nu- Noua Ordine Mondială

    https://www.facebook.com/revolutiataxelor/videos/566724731089834/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *