Obiectivele sataniştilor care au  declanşat războiul: Este mai bine ca ucrainenii să continue să se lupte și să moară, decât să ajungă la o pace care survine prea devreme 

Sacii negri vânați de reporteri sunt veriga de legătură dintre COVID și Războiul din Ucraina. Războiul din Ucraina va dura ani de zile. Poate un deceniu. Ne-a spus-o una dintre persoanele cele mai îndreptățite să facă astfel de estimări: șeful Marelui Stat Major al armatei americane. Generalul Mark Milley, ofițerul cel mai înalt în ierarhia Pentagonului, a declarat marți, în fața Comisiei de Apărare a Camerei Reprezentanților:

„Cred că este un conflict foarte lung și cred că (lungimea lui) se măsoară în ani de zile. Nu știu dacă un deceniu, dar ani de zile cu siguranță.”

Cum este posibil? Acum o lună, părea ca pacea este după colț. Volodimir Zelenski se arăta gata să accepte cererile lui Vladimir Putin. Acestea erau: renunțarea la Crimeea, independența celor două autoproclamate republici rusofone din Donbas și un statut de neutralitate pentru Ucraina. Cu alte cuvinte, să nu intre în NATO. Cu mici diferențe, era vorba de prevederile acordurilor de la Minsk, din 2014 – 2015. Speranțele de pace fluturate de Zelenski la începutul lui martie s-au dovedit rapid o iluzie. Un scheci. Un joc de scenă. În mod aiuritor, liderul de la Kiev a dat înapoi. A avut brusc revelația că nu poate face „compromisuri cu integritatea teritorială a Ucrainei”. Apoi că vrea să organizeze unreferendum, pentru ca poporul să se pronunțe în legătură cu propunerile de pace ale rușilor. Pentru ca, în urmă cu câteva zile, Zelenski să declare:

„Nu facem negoț cu teritoriul nostru. Chestiunea integrității teritoriale și a suveranității nu intră în discuție. În afară de victorie, poporul ucrainean nu va accepta alt deznodământ.”

Așa s-a pus definitiv cruce negocierilor de pace. Războiul va merge până la capăt. Indiferent unde este capătul.  Pe 7 aprilie 2022, într-un interviu la postul american ABC News, Zelenski se declara gata să negocieze propunerile Rusiei, inclusiv cedarea de teritorii. A doua zi, pe 8 aprilie 2022, Congresul aproba un ajutor de 14 miliarde de dolari pentru Ucraina. Din acel moment, Zelenski s-a schimbat la față. Și-a lăsat barbă. S-a cocoșit. Retorica i-a devenit mai belicoasă. A început să se răstească în serial la parlamentele lumii, iar ele s-au arătat încântate să se lase trase de urechi de eroul momentului. S-a schimbat la față și presa.Relatările au devenit brusc mai dramatice. S-au înmulțit atrocitățile rușilor. Simultan cu înfrângerile lor. Și cu perspectiva catastrofelor nucleare, chimice, biologice identificate cu agerime de reporterii frenetici. Bref, războiul televizat a căpătat un suflu nou. Ca un val de pandemie. Ca o tulpină cu nume grecesc.

Peste Ucraina plouă cu arme și bani cum ploua peste evrei cu mană și cărnuri în pustie. Iar glasul lui dumnezeu de la Washington, chiar dacă bâlbâit și ușor confuz, îl îmbărbătează pe Zelenski să nu se oprească. Să meargă mai departe. (Ironia biblică face ca premierul Israelului să-l îndemne pe Zelenski să accepte propunerile de pace ale lui Putin, dar a fost tratat cu refuz.) Putin însuși a dat buluc în Ucraina ca ursul în prisacă și acum, surprins de roiurile de ace, ar cam tuli-o, dar nu poate să plece de-acolo cu laba goală fără să-și compromită definitiv renumele de Fiară.

Negocierile din Turcia seamănă mai degrabă cu un sejur în Antalya decât cu niște eforturi diplomatice reale. Asistăm la cel mai straniu război din istorie: nimeni nu pare să dorească pacea. Nici combatanții, nici restul lumii.  Și, deodată, lucrurile se limpezesc. Înțelegem brusc ce se întâmplă dintr-un articol apărut săptămâna aceasta în Washington Post.

Titlul său este: „NATO spune că Ucraina trebuie să decidă asupra unui acord de pace cu Rusia – în anumite limite”.

Cităm: „Chiar promisiunea ucraineană de a nu adera la NATO – o concesie pe care Zelenski a anunțat-o public – ar putea reprezenta un motiv de îngrijorare pentru unii vecini. Aceasta ne aduce la o realitate jenantă: pentru unii membri NATO este mai bine ca ucrainenii să continue să se lupte și să moară decât să ajungă la o pace care survine prea devreme sau cu un cost prea mare pentru Kiev și restul Europei.”

Și, mai departe: „Este o dilemă nefericită. Problema este că dacă (războiul) se termină acum, există un răstimp pentru Moscova de a se regrupa și lucrurile vor reîncepe, sub același pretext sau sub altul.”

Degeaba vă frecați la ochi! De pomană vă ștergeți ochelarii! Ați văzut bine! Washington Post, una dintre portavocile Casei Albe și ale Marii Resetări, recunoaște că NATO dorește prelungirea războiului din Ucraina. Că „este mai bine ca ucrainenii să continue să se lupte și să moară” pentru ca „pacea să nu survină prea devreme”. Acum, lucrurile capătă sens. Inclusiv vorbele generalului Milley, care a profețit un război lung de „ani de zile”.

Deci, scopul războiului nu este eliberarea Ucrainei. Nici măcar salvarea vieții nefericiților de ucraineni, prinși într-un conflict care se dovedește că nu e al lor. Dimpotrivă, ei trebuie lăsați „să lupte și să moară” pentru Cauză. Iar Cauza (cel puțin cea oficială) este distrugerea totală a Rusiei, astfel încât să nu își mai poată reveni niciodată. Nimicirea ei cu orice preț. Pare însă că prețul este mai degrabă nimicirea Occidentului.

Rusia rezistă mai bine la sancțiuni. E obligată să ia măsuri de însănătoșire a economiei și a monedei naționale. După ce, inițial, părea să se prăbușească,Rubla a atins maximul ultimelor cinci luni. Legarea ei de aur și plata exporturilor de gaze în ruble drenează sânge sănătos în economia bolnavă și coruptă a Rusiei. În timpul ăsta, Occidentul se luptă cu crizele: energetică, alimentară, de aprovizionare. Și cu propriile fantasme:schimbarea climatică, salvarea planetei

Revenind la articolul din Washington Post, acesta nu vă amintește de nimic cunoscut? „Ucrainenii lăsați să moară” în numele unei Cauze superioare nu vă amintesc de COVID? Nu sunt de mult apuse vremurile când ardeau oamenii în spitalele supraaglomerate sau mureau legați de paturi pentru că erau împiedicați să se trateze ambulatoriu. Nu a trecut prea mult de când bolnavii cronici erau lăsați să moară ca niște câini pentru că nu aveau loc în clinicile de specialitate. Sau de când pacienți operați de câteva ore erau aruncați în stradă în crucea nopții.Toate în numele unei cauze superioare: combaterea COVID. COVID-ul și Războiul din Ucraina sunt rude bune. Unul este prelungirea firească a celuilalt: trecerea de la Spike la Baionetă. Primul, ne-a spus Schwab, a fost „o fereastră rară, dar îngustă, de oportunitate” pentru Marea Resetare. Nu foarte îngustă, totuși. Doi ani de cazne și teroare.

Dar „fereastra” a trebuit închisă în cele din urmă, pentru că prea mulți oameni se treziseră. Începuseră să priceapă. Era nevoie de o nouă fereastră. Pe 19 februarie 2022, la Conferința pentru Securitate de la München, noul cancelar german, Olaf Scholz, a făcut o ultimă încercare de a împiedica războiul. El i-a cerut lui Zelenski să anunțe că nu mai dorește aderarea la NATO și să declare neutralitatea țării sale, în cadrul unui acord de securitate mai larg, între Occident și Rusia. Tratatul urma să fie semnat de Biden și de Putin, care ar fi garantat împreună securitatea Ucrainei. Zelenski i-a răspuns lui Scholz că nu se poate avea încredere în Putin și că, oricum, majoritatea ucrainenilor doresc să intre în NATO. Peste puțin timp, Zelenski reafirma în plenul Conferinței dorința Ucrainei de a adera la NATO. Mai mult, el amenința că nu mai respectă Memorandumul de la Budapesta, din 1994, prin care Ucraina renunța la armele nucleare. O nouă „fereastră de oportunitate” se căsca larg, ca o gură de rechin. O fereastră de „ani de zile”. Poate decenii…

COVID ucide oameni. La fel și Putin. Nu suficienți, însă, pentru Marea Resetare. Ca să schimbi cursul istoric al omenirii este nevoie de hecatombe care să răspândească teroare. De aceea, mult mai mulți oameni sunt uciși în numele combaterii Covid. Sau în numele combaterii lui Putin.

Noua Ordine Mondială și Omul Nou se vor înălța pe mormane de cadavre.

Adrian Pătruşcă, ActiveNews

5 comentarii la „Obiectivele sataniştilor care au  declanşat războiul: Este mai bine ca ucrainenii să continue să se lupte și să moară, decât să ajungă la o pace care survine prea devreme 

  1. Mihai spune:

    Aici mai este și un alt aspect, Rotchild a preluat datoria publică a Ucrainei, care acum vrea „curățenie generală”

    1. Duhul Capitanului spune:

      E începutul ww3…. Să ne spovedim și să ne împărtășim…

      1. Da, vom avea al treielea razboi mondial. Se vor folosi si armele nucleare. Ne lasam in grija lui Dumnezeu. Da, Spovedanie si Sfanta Impartasanie.

  2. Gabriela Naghi spune:

    MITROPOLITUL LUCA DIN ZAPOROZHYE: RĂZBOIUL ESTE CAUZAT DE PĂCAT ȘI SOLUȚIONAT PRIN POCĂÎNȚĂ
    Zaporojie, Ucraina, 6 aprilie 2022

    Pe 30 martie, Înaltpreasfințitul Mitropolit Luca de Zaporojie, unul dintre cei mai sinceri și autoritari ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Ucrainene, a vorbit la BBC despre viața Bisericii în condițiile războiului fratricid.

    Cauze și soluții pentru război

    Întrebat cum explică războiul, Mitropolitul Luca a răspuns fără echivoc: „Motivul este păcatul. Toate aceste patimi sunt conduse de păcat – mândria, dorința de stăpânire.” Când oamenii se îndepărtează de Dumnezeu, atunci El permite să se întâmple astfel de lucruri, a explicat ÎPS Sa.

    „Vrem să măsurăm după propriile noastre standarde omenești, dar nu ne gândim niciodată la suflet. Vreți să auziți evaluări politice și sociale, dar eu doresc să văd aprecieri duhovnicești ”, a spus Mitroplitul Luca.

    Întrebat cum să oprească războiul, Mitropolitul Luca a citat cuvintele Domnului: „Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi odihni pe voi”. În același timp, ÎPS Sa declară că Biserica își binecuvântează poporul pentru a-și apăra patria, doar atunci când este necesar.

    Încercând să însoțească un convoi umanitar

    Într-un interviu anterior, Înaltul Ierarh a vorbit despre însoțirea unui convoi umanitar care nu a reușit niciodată să ajungă la destinația Mariupol. Întrebat de ce nu a reușit, ÎPS Sa a răspuns: „Când oamenii încep să tragă unii în alții, nu respectă nicio promisiune… Războiul este cel mai înalt grad de nebunie… Nu pot judeca cine a dat ordinele și cui. Știu doar că mi s-a spus: „Nu, convoiul tău nu va trece.”

    Declarații ale Patriarhului Moscovei și Mitropolitului Kievului

    Solicitat să comenteze diferitele declarații ale Prea Fericitului Patriarh Chiril, în comparație cu cele ale Preafericitului Părinte Mitropolit Onufrie al Kievului și al Întregii Ucraine, Mitropolitul Luca a declarat :

    A fi responsabil pentru cuvintele altora, a le comenta— nu cred că este corect. Nu le cunoaștem contextul și nu știm la ce se gândeau. Știu un singur lucru: că oamenii noștri mor, ucrainenii mor. Soldații ruși sunt și ei uciși. Iar orașele noastre se prăbușesc. Prin urmare, respect în mod clar poziția primatului meu, Preafericitul Mitropolit Onufrie.

    Problema autocefaliei și a unității Bisericii Ortodoxe Ucrainene

    Întrebat despre acei ierarhi și clerici care au încetat pomenirea Patriarhului Kirill, Mitropolitul Luca a subliniat că el îl pomenește nu pe civilul Vladimir Gundyaev, ci pe Patriarhul Moscovei. Carta Bisericii Ortodoxe Ucrainene spune că aceasta are comuniune cu deplinătatea Ortodoxiei prin Biserica Rusă și indică cine trebuie să fie pomenit, a subliniat Mitropolitul Luca.
    Doar un Sinod poate decide soarta viitoare a Bisericii Ucrainene, a subliniat el, pentru că episcopii nu sunt prinți independenți care stau pe tronurile lor.

    Răspunzând la comentariile zgomotoase de pe rețelele sociale despre viitorul Bisericii, Mitropolitul Luca a remarcat: „În loc să te pocăiești de păcatele tale, vrei să strângi cât mai multe aprecieri și să scrii postări în rețelele de socializare, tot felul de lucruri urâte, cuvinte murdare și așa mai departe. Și ei cred că salvează Ortodoxia, salvează Biserica.”

    Politicienii oricum nu ascultă de ierarhi, a subliniat ÎPS Sa. Ierarhii Bisericii au vorbit despre Donbass în ultimii opt ani, „dar cine ne-a ascultat?” a întrebat retoric, Mitropolitul Luca.

    „Nu protejez pe nimeni… Vreau doar să spun: vor auzi politicienii? Sau poate [Patriarhul] strigă acolo, poate se lovește cu capul de perete?”

    Revenind la problema autocefaliei Bisericii Ortodoxe Ucrainene, BBC a cerut un răspuns Mitropolitului Luca referitor la faptul că în unele eparhii sunt strânse semnături în vederea convocării unui Sinod care să ceară autocefalie. „Cu aceste afirmații, punem gaz pe foc”, a răspuns ÎPS Sa.

    „A deveni autocefal nu ar rezolva brusc toate problemele”, a continuat Mitropolitul:

    „Trebuie să găsim o cale de mijloc. Chiar și această autocefalie — va rezolva problema sau nu? Domnul Archondonis, care s-a îndepărtat de Biserica Ortodoxă și se numește Patriarhul Bartolomeu, care a slujit cu schismaticii, ne va da autocefalia? El va spune: „Ți-am dat deja un tomos, du-te acolo”.

    Vă rog să nu judecați Biserica după standarde seculare. Nu este ca și cum ai fost la serviciul fiscal, ți-au dat un certificat de antreprenor și ai devenit un functionar. Harul Duhului Sfânt lucrează în Biserică, iar ceea ce contrazice acest har, ceea ce încalcă transmiterea harului, este fără har. Tot ceea ce s-a îndepărtat de Biserică trebuie să se întoarcă în Biserică. Cine va recunoaște această autocefalie? Ce ne va oferi ea?”
    „Nu veți fi uniți duhovnicește cu o Biserică care binecuvântează războiul din Ucraina”, a spus reporterul, la care Mitropolitul a răspuns: „Dar am fi ca o mânecă ruptă… Ceea ce a căzut din Biserică nu reprezintă Biserica. Acum scopul dușmanilor Ortodoxiei este să scindeze Ortodoxia în bucăți mici.”

    „Prin urmare, doar un Sinod poate rezolva problema”, a repetat mitropolitul Luca..

    „Lumea Rusă”

    Și întorcându-se la subiectul fierbinte al „lumii ruse”, Înaltul Ierarh din Zaporojye afirmă: „Poți să mă numești susținător al „lumii ruse”, dar nu este adevărat. Nu știu ce este „lumea rusă”. Știu ce este lumea ortodoxă. Și lumea ortodoxă se extinde nu numai în Rusia, Ucraina sau Grecia – este plinătatea lumii și am văzut-o peste tot, chiar și în Africa.”

    BBC: Dar atunci când Patriarhul Kirill vorbește în discursurile sale oficiale despre „Lumea Rusă”, care se răspândește oriunde există o Biserică Rusă și limba rusă, susțineți acest concept?
    Mitropolitul Luca: Afirm din nou: sunt o persoană ortodoxă, nu cunosc un astfel de concept precum „lumea rusă”.

    BBC: Patriarhul Kirill știe.

    Mitropolitul Luca: Aceasta este o teorie, nu o dogmă.

    În încheiere, Mitropolitul Luca afirmă că este de acord cu Mitroplitul Onufrie că Rusia și Ucraina sunt două popoare frățești, cu istorii și state proprii.

    „Și cel mai rău lucru este că cei care au ieșit din aceeași cristelniţă se ucid între ei.”

    https://orthochristian.com/145569.html

  3. Gabriela Naghi spune:

    Rugăciunea pentru întreaga lume a Sfântului Cuvios Paisie Aghioritul

    Doamne al nostru, Iisuse Hristoase,

    Nu-i părăsi pe robii Tăi care locuiesc departe de Biserică, fie ca iubirea Ta să acționeze și să-i aducă pe toți la Tine;
    – Adu-ți aminte, Doamne, de robii Tăi care suferă de cancer.
    – De robii Tăi care suferă de boli mici sau mari.
    – De robii Tăi care suferă de dizabilități fizice;
    – De robii Tăi care suferă de dizabilități mintale;
    – Pomenește-i și ajută-i pe conducători să stăpânească creștinește.
    – Adu-ți aminte Doamne, de copiii din familii dezbinate, de familiile cu probleme și persoane divorțate.
    – Adu-ţi aminte Doamne, de orfanii întregii lumi, de toţi cei suferinzi şi nedreptăţiţi din viaţă, de cei care şi-au pierdut soţii.
    – Adu-ți aminte Doamne, de toți prizonierii, anarhiștii, dependenții de droguri, ucigașii, criminalii, hoții,
    luminează-i și ajută-i să se îndrepte.
    – Adu-ți aminte Doamne, de toți expatriații, de toți cei care călătoresc pe mare, pe uscat, pe aer și ai grijă de ei.
    – Pomenește Doamne, Biserica noastră, pe părinții (clerul) Bisericii și pe credincioșii ei.
    – Pomenește Doamne, pe toate frățiile monahale, bărbați și femei, pe pustnici și pustnice, pe toți părinții Muntelui Athos.
    – Adu-ți aminte Doamne, de robii Tăi care sunt în timp de război.
    – De cei care sunt persecutați în munți și în câmpii.
    – De cei care sunt ca păsările vânate.
    – Pomenește Doamne pe robii Tăi, care și-au părăsit casele și locurile de muncă și suferă.
    – Adu-ți aminte Doamne, de săraci, de cei fără adăpost și de refugiați.
    – Adu-ți aminte Doamne al tuturor neamurilor, ia-le în brațele Tale, acoperă-le cu Acoperământul Tău Cel Sfânt, ferește-le de orice rău și de război. Ține ziua și noaptea iubita noastră Grecie în brațele Tale, acoper-o cu Acoperământul Tău Cel Sfânt și o ferește de orice rău și de război.
    – Adu-ți aminte Doamne, de familiile aflate în suferință, părăsite, nedreptățite, încercate și dă-le din belșug mila Ta.
    – Pomenește Doamne, pe robii Tăi care suferă de probleme psihice și fizice de tot felul.
    – Adu-ți aminte Doamne, de cei care sunt disperați, ajută-i și adu-le liniștea.
    -Adu-ți aminte Doamne, de slujitorii Tăi care ne-au cerut să ne rugăm pentru dânșii.
    -Adu-ți aminte Doamne, de toți cei care au adormit de secole și odihnește-i pe dânșii.

    DUMNEZEU ESTE CU NOI, SUNTEM NOI CU EL? PUBLICAȚII ORTODOXE KYPSELI
    Traducere din:https://www.pemptousia.gr/2015/01/88817/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *