,,Vedeţi să nu fiţi amăgiţi, căci mulţi vor veni în numele Meu, zicând: Eu sunt şi vremea s-a apropiat. Nu mergeţi după ei’’ (Luca 21, 8)
Dragilor, vorbim despre faptul că trebuie să fim trezvitori.
„Deșteptati” se poate spune, treji, veghetori, deci nimeni sa nu fie adormit. Amintiți-vă de câte ori Hristos a spus acest verb „privegheati”. Și a spus-o cu un înteles. Nu a vrut să ne spuna ca sa nu ne dormim somnul biologic, să nu ne ducem in pat la culcare. S-a referit sa avem „paza mintii”, sa fim „trezvitori”, si asta inseamna că vom rămâne vigilenti. Vom avea atenția sporita. Vom fi cu paza gandurilor. Vom fi treji. Cand spunem cuiva, „tu dormi, te-am prins ca motai. Nu, esti o persoană vigilenta, adică cu trezvie….” Pentru că celălalt inteles pe care îl dam astăzi, cuvantului „deștept”, este cuvântul inteligent. În timp ce daca ai lucrarea mintii înseamnă să fii trezvitor, să fii atent. S-ar putea să nu am prea multă inteligență, s-ar putea sa am puțina, dar sa am paza mintii, lucrarea launtrica.
Când va veni antihristul mulți dintre creștinii noștri… acum nu vorbim neaparat in procente, dar va spun că 95% 97%, (vă voi spune de unde obținem rezultatul) se vor închina antihristului. Și clerul, și patriarhii, episcopii, și oamenii simpli, și oamenii de știință, și cei mari și cei mici. De ce? Deoarece ei nu vor avea trezvia mintii luminate prin har în Hristos.
De unde am obtinut procentul crestinilor care se vor lepada de Hristos?
În Apocalipsa este scris următorul text. V-am spus acest lucru de multe ori. Ii spune Îngerul Sfantului Ioan Teologul. El îi dă o masura, un scandura și îi spune sa masoare in metri templul. Lungimea reală a templului a fost de aproximativ 30 până la 33 de metri. Nu a fost un templu mare cel al lui Solomon, cel pe care l-ați remarcat în momentul în care Sfantul Ioan Evanghelistul il vede în descoperire. Templul istoric fusese demolat de romani. Și în afara ușii templului, erau câțiva metri, câțiva, 5-6-7. Foarte aproape era marele altar al jertfelor, al arderilor de tot. Și îi spune sa măsoare templul și altarul. Erau multe clădiri pe muntele Sionului, iar întreaga cetate a Ierusalimului va fi stapanita de națiunile pagane timp de trei ani și jumătate.
Sfintii Părinți spun că Ierusalimul reprezinta chipul Bisericii. Cu atât mai mult muntele Sionului. Cu atât mai mult templul lui Solomon. Dar întregul oraș și toate celelalte clădiri ale muntelui Sionului vor fi stapanite de națiuni pagane. Deci, ce înseamnă asta? Națiunile sunt necreștinii, paganii, idolatrii. Antihristul va fi cel care isi va impune tirania. Aceasta tiranie va dura trei ani și jumătate, atâta timp cât va fi domnia lui antihrist.
Comparativ acum, luam orașul, topografic, luam și templul unde sunt cuprinsi cei care nu se vor închina antihristului. Aceasta reprezintă rezultatul a ceea ce s-a măsurat. De ce? Căci ceea ce se măsoară aparține cunoașterii lui Dumnezeu, ea aparține prestiintei, providentei lui Dumnezeu. Ceea ce nu se măsoară nu aparține lui Dumnezeu. Este ceea ce spune Dumnezeu: „nu-mi voi aminti de voi. Nu va voi cunoaste. Nu va voi recunoaste”. Deci, să luam comparativ o masura versus cealaltă masura. Întreg orașul versus mica parte a muntelui Sionului. De aceea v-am spus că de aici, din aceasta masuratoare, înțelegem că puțini, numai o ramasita dintre ortodocsi va fi mantuita!
Este o chestiune de bun simț. Doresti să fii mântuit? Dacă da, atunci trebuie să fii vigilent, trezvitor. Și spun asta pentru că nu știm mâine, poimaine ce va urma.
Nu pe usa va intra dușmanul, ci sare de aiurea. Nu ma refer doar la erezii. Va voi spune un singur lucru: ecumenismul! Acest ecumenism este sustinut de patriarhi, arhiepiscopi, episcopi și așa mai departe. Ati auzit? Ecumenismul are sustinatori printre patriarhi, arhiepiscopi, episcopi și așa mai departe. Ati înțeles?
Deci, cum va ramane mintea noastră cu discernamant duhovnicesc, când mâine, poimaine ne vor spune, „progresiv” sa ne unim cu toate religiile, desigur, prin metoda felierii salamului, puțin câte puțin… o felie, si iarasi tai o felie…daca nu vom reacționa? Atunci vom fi prinși în somnul tradarii? Și vor fi puțini cei care vor rămane pe poziție verticală. Nu știu, dar acesti putini nu se vor închina, nu vor accepta… Cu toate acestea, vocile lor s-ar putea să nu fie auzite, dar ei nu vor accepta.
Vă rog să retineti. Acest lucru este foarte important! „Vai voua, celor ce ati pierdut rabdarea! Ce veti face cand va va cerca Domnul?” (Eclesiastul 2, 15)
Textul se refera la răbdare, dar Sfintii Părinții în loc de răbdare pun cuvântul inimă. E în Filocalie, il vom găsi de fapt, în primul volum: „Vai de cei care și-au pierdut, inimile, sufletele”.Și atunci când Domnul va veni la a Doua Venire, ce vor face tradatorii?
După toate aceste suferinte, Hristos va veni, adică va avea loc Parusia.
Când Hristos va veni, ce vom face dacă ne-am pierdut inimile și ne-am înșelat?
De aceea, oricine nu este cu adevărat trezvitor și ravnitor nu-i va fi cu putinta sa traiasca o viata in Hristos! Si se va inchina fiarei! Să nu fie!
Felix
Parintele Atanasie Mitilineos:
Scopul unui Sinod Ortodox este de a aduce pacea. Dar aduce întotdeauna pacea?
Se zvoneste ca se va forma un Sinod Pan-Ortodox, despre care se spune ca va fi intr un fel al optulea Sinod Ecumenic. Știți că până acum avem șapte sinoade ecumenice și mai multe sinoade locale. Așa se zvonește ca va fi al optulea Sinod ecumenic, care va avea loc. Se va face în zilele noastre…( s a desfasurat deja in anul 2016 – in Creta n.n.)
Lucrările preliminare la acest al „optulea Sinod ecumenic” sunt în desfășurare de mai mulți ani. Chiar au fost și intruniri create și efectuate. Declarațiile programului au fost anunțate de noul nostru patriarh ecumenic (n.n. Bartolomeu) că va încerca să țină „cel de-al optulea sinod ecumenic” – printre celelalte pe care le-a spus – și altele multe care ni se mai spun din când în când.
Întrebăm: Ce poate aduce acest „al optulea Sinod ecumenic”? Adică ce va face? Nu sunt foarte familiarizat cu programul, dar chiar dacă aș fi … Părintele Justin Popovici (sfânt canonizat de Biserica Serbiei în 2010 n.n.) a trimis două Memorii la Sfântul Sinod al Bisericii Sârbe din Belgrad. Aceste Memorii au fost traduse în greacă. Le avem în mâinile noastre.
Desigur sunt multi care spun că este caracteristic faptul că în fiecare lucrare care se face in etapa pre-sinodala, se mentioneaza anumite lucruri care se vor schimba! Și deci nu este nimic fix! Desigur, acest lucru este criticat de Părintele Justin Popovici in memoriile trimise Sinodului Sarb. Sincer: ceea ce scrie in aceste memorii Părintele Iustin Popovici este sub îndrumarea Duhului Sfânt. Se simte mireasma Duhului Sfânt! Ceea ce spune și ceea ce scrie este foarte important…
Vă puteți imagina, dacă acest „al optulea Sinod ecumenic” introduce câteva lucruri îndrăznețe, cât de mult va sminti apoi această poziție a așa-numitului
Pan-ortodox? Pentru că vor fi oarecum obligați să redefineasca reguli – poate – pentru a lua locul vechilor canoane. Iar creștinilor care vor aplica ceea ce Biserica a știut și a stabilit până astăzi, li se va spune ca sunt „de modă veche”. Nimic mai bizar.
V-am mai spus: secularizarea ortodocsilor este o chestiune a timpului nostru. Și a făcut multe pagube… Dar vă puteți imagina ce rezultate am avea din astfel de decizii ale unui astfel de sinod? (n.n. decizii stabilite in documentele sinodului din Creta in anul 2016 care sunt contrare Tradiției Duhului Sfant a Bisericii). Ce alte rezultate ar putea avea?
Mi-am pregătit notițele pentru ceea ce urmează să vă spun, dar
m-am bucurat să văd că Părintele Justin Popovici spune același lucru: „Vor rezulta erezii si schisme!” Așa cum am avut odată cu schimbarea calendarului, fenomenul calendarului vechi, așa vom avea și când se vor întâmpla astfel de lucruri, pentru că mulți vor spune: „Nu accept aceste lucruri!”. Nu vor fi (atunci) despărțiri sau schisme? Și Părintele Justin Popovici spune: „Nimic bun nu putem aștepta de la o astfel de întâlnire în afară de schisme și erezii!” Nu este foarte natural si firesc? Despre asta e vorba!
Dacă întrebați:
„Ei bine, cam ce mobil anume ar impinge lucrurile să se miște așa?” Părintele Justin Popovici observa – în urmă cu mai bine de zece ani – că există o grabă. Graba există și astăzi. Se grăbesc, ca această sesiune să aibă loc. Părerea mea personală este că o astfel de întâlnire nu este mișcată de Duhul Sfânt! Este condusa de forțele întunecate ale iadului, este condusa de francmasonerie. Numai ca să fie acceptat acest sinod panortodox. Da! Pentru că, știti, vor să ne rupă în bucăți! Exact asta caută: Să provoace erezii si schisme, și să puna la incercare membrii Trupului Bisericii.
Bine, atunci să lăsăm lucrurile asa cum au fost, caci ce dorim de fapt sa câștigăm?
Pentru că vinovații – cei care persifleaza zilele de miercuri si vineri ca zile de post – pentru a nu se simți rău îți spun: „Biserica ni le a impus”. Acest lucru îndepărtează sentimentul de vinovăție de la ei.
A! Deci se face toată munca asta pentru ai menaja pe ei, ecumenistii? Sau si pentru ei! Tema este foarte simplă: mergeți la duhovnic și acolo prezentati tema (a postului) pe care o puteți reglementa cu pogoramant individual de la caz la caz. Dar nu se doreste asta! Cei care au puțină evlavie sau evlavie prefacuta, nu ar trebui să se simtă vinovați atunci când li se arată că așa ar trebui să se infraneze si așa ar trebui să postească. Prin urmare, aceast sinod panortodox, dacă ar avea loc (a avut deja loc in Creta, in anul 2016 n.n. ), ar fi considerat o pseudo-întâlnire, un sinod fals! Nu va fi acceptat! (desi ecumenismul fost instituționalizat sinodal n.n.).
Dar mai este și altceva. Cine vor fi cei care vor convoca ședința (sinodul) sau cei care vor participa la ședință? Aici vreau să acordați o atenție deosebită acestui lucru: știm din istorie că episcopii au luat parte la sinoade. 318 Sfinti Parinti au participat la Primul Sinod ecumenic. Acum, dacă Athanasie cel Mare era doar diacon, se intelege ca era un reprezentant al Patriarhului Alexandriei. Nu a mers singur in numele lui ca diacon. De obicei au participat episcopi.
Care este starea spirituală contemporana a acestor episcopi care se vor așeza să discute problemele sinodului (care a avut loc deja in Creta in anul 2016 n.n.)? Sunt episcopii acestia ortodocși sau nu sunt?
Din câte știm astăzi (cuvantul acesta este rostit in anul 1991 de Parintele Athanasie Mitilineos n.n.), episcopii care vor participa, au fost deja învinși de ecumenism. În mod neechivoc – poate vor exista unele excepții – acești episcopi nu mai sunt ortodocși de fapt. Chiar dacă sunt numiți Patriarhi, dacă sunt numiți Arhiepiscopi, dacă sunt numiți Episcopi. Nu mai sunt ortodocși! Noi stim asta. Știm acest lucru din declarațiile individuale pe care le fac in particular, din modul în care se mișcă la intalniri ecumenice și din felul in care se exprimă in administratia Bisericii. Va voi spune din nou: episcopii fost învinși atât de francmasonerie, cât și de ecumenism!
Sunt convins ca asa este, cu puține excepții! Subliniez acest lucru. Ei bine, în planul forțelor întunecate care au prins deja cheag in administratia Bisericii lui Hristos, există următorul scop:
planul este ca să aibă loc – după sinodul pan ortodox – unirea „bisericilor”. Adică sa se uneasca Ortodoxia, romano-catolicismul și protestantismul. Aceasta este prima fază din plan.
Dar știm oare că în comunitatile eretice (la protestanti si la romano catolici) nu există har valid in Taine – deci nu exista mântuire? Sau mai precis: la protestanți si romano catolici nu există nici măcar seva si harul mantuitor al Bisericii, nu există Taina Preoției. Și întrucât nu există Preoție, nu există Biserică la protestanti si romano catolici… Spune-mi ce fel de mântuire putem avea sub cupola uniunea unor astfel de confesiuni de credință denaturată, anemică? Este posibil vreodată sa avem mantuire in erezie?
Dar răul nu se oprește aici. Mai urmeaza inca o fază.
Urmeaza faza de unificare a creștinismului adica a acestora trei – ortodoxie, romano-catolicism și protestantism – cu celelalte religii: budhiste, mahomedane si mozaice (evreii). Toate acestea au fost deja puse in plan ca sa fie indeplinite .
Adică, exact ca atunci când vrem să facem o reprezentație teatrală, se face mai intai o repetitie generala.
Toate aceste întâlniri care au loc ici și colo și care din păcate sunt și cu participare ortodoxa, fie în Europa, fie dar în America, alcătuiesc repetiția generală, pentru a vedea cum merg lucrurile.
Deci ultimul pas este acesta: unirea tuturor religiilor.
Dar va întreb: Atunci de ce trebuie să mai fiu creștin ortodox? Ce se întâmplă dacă spunem că creștinismul mantuieste și nicio alta confesiune nu ne mantuieste? Că doar Ortodoxia mantuieste și nicio confensiune nu ne poate oferi mantuirea! Inseamna, ca de fapt pentru episcopi criteriul nu mai este mântuirea! Care va fi criteriul atunci? Criteriul va fi altul… să spunem politic, să presupunem că va fi criteriul social. Pentru că, nu uitați, liderii politici moderni din întreaga lume nu văd religia ca pe un element de satisfacere a nevoii de pocainta si mantuire a omului – și acest lucru nu este doar în creștinism, este valabil si in celelalte tari care au alte religii – ci ca un instrument care poate manipula multimea. Liderii politici gandesc religia doar ca sa spele pe creier oamenii. Deci, dacă sunt satisfacuti cu manipularea oamenilor, nu le mai pasă de fenomenul pe care îl numim noi mântuire. Sunt complet indiferenți. Dar vor sa realizeze altceva: așa-numita pace mondială și așa-numita iubire mondială. De aceea, un mesaj a fost trimis pe bună dreptate de Mitropolitul Florinei (Augustin Kantiotis) „Da! Va iubesc in adevar”. Și aceasta este o frază a Evanghelistului Ioan, Apostol prin excelență al iubirii. Evanghelistul nu omite să puncteze despre subiectul iubirii.
(3 Ioan 1:15)
Odată am ținut un discurs la sărbătoarea Sfantului Ioan Teologul și am arătat:
– dati mi voie să reiterez cuvântul –
cât de „tare”, (profund) a fost Apostolul Ioan. Sau dacă vreti să pun cuvântul între ghilimele „dur”. Dar cum, asa a fost Apostolul iubirii?
Cel care a căzut la pieptul lui Iisus?
Da! Asa a fost!
Citiți epistolele sale pentru a va convinge! Ca să nu spun acel lucru „dur” pe care l-a spus despre colegul său Iuda: „De ce – spune Ioan Evanghelistul – a făcut Iuda asta? „Pentru că deținea punga, visteria și era hoț!” Ati auzit? Era un hoț Iuda! Va parafrazez:
„Nu marturiseste celălalt adevărul? Nu-i vei spune bună dimineața! Nu-l vei primi în casa ta! (2 Ioan 10:13)”
Deci dupa cum vedeti dragostea nu este euforie, nu este romantism edulcorat, ieftin si superficial. Iubirea trebuie să fie in adevăr! Te voi iubi dacă ești in Adevar, dacă ești ortodox. Dacă nu ești, te voi iubi în sensul ca doresc ca si tu sa te mantuiesti! Dar in acest caz nu voi avea comuniune euharistica cu tine. Pentru că dacă pierd criteriul ortodoxiei care este mântuirea, atunci ce facem, unde ajungem?
Conducătorii Bisericii noastre au fost învinși de ecumenism si masonerie! O voi mai spune o inca o dată: ei sunt interesați de elementul social. Episcopii spun: „Vom avea pace în societate, în lume. Ca sa nu mai avem războaie. Deci vom avea dragoste „. Si ne oprim doar la asta? Spuneti-mi: Când a apărut vreodata in istorie o erezie mai mare decât ecumenismul?
Care este menirea acestei panerezii – potrivit Părintelui Justin Popovici – a ecumenismului?
Prin urmare menirea este zadarnica caci a coborât creștinismul la nivelul socialismului! Acest lucru nu este ceva nou. Și aici, în Grecia, acest element a fost implantat și este deja rulat de parohii! Și ce sa vezi … Ce să va mai spun? Permiteți-mi să vă spun că predicarea creștinului de astăzi are un caracter social…
Permiteți-mi să vă spun despre catehismul copiilor, care este un catehism ieftin, în principal redus la divertisment și la subiectul lecției care va fi predată teoretic! Dar acest catehism în cele din urmă, nu va salva, nu va transforma și remodela copilul.
Deci decadenta a început mai demult! Vă povesteam acum 2-3 ani, cum s-a importat acest curent din America de Sud și, de fapt, oamenii romano-catolicii
s-au dezvoltat in asa fel, in sfera creștinismului, la un nivel social si nimic altceva!
Să ne trezim deci! Creștinismul ortodox este cel care ne aduce mântuirea! Dacă cumva corectează societatea, acestea sunt doar rezultate secundare.
Elementul principal ramane pana la sfarsitul veacului: mântuirea.
Acest scop suprem – mantuirea, nu mai este din nefericire propovaduit!
Extras din al 162- a cuvantare din cartea Noului Testament: Faptele apostolilor.
https://youtu.be/Ke1NXEJPsm4
Deasemenea Sf Iustin Popovici a profețit despre al optulea sinod și cu urmările acestuia