Un om care înțelege: Nicodim Blagosavlievici. Adevărul despre războiul ruso-ucrainean, provocat de jidani

Sfantul Kukșa de Odesa spunea că în vremurile de mare strîmtorare pe care le trăim, numai cei aleși vor înțelege evenimentele și desfășurarea lor. Nicodim Blagosvlievici este unul din cei care au înțeles dedesupturile mîrșave ale războiului dintre Rusia și Ucraina. Și-a expus ideile, corecte și pertinente, într-un scurt film, din care am extras următoarele:
1.Putin a recunoscut că este jidan, mama sa fiind evreică, familia ei se numea Șelomova. Putin a fost educat de o familie jidovească hasidică, din vecini.
2.Actualul (nu eternul!) președinte al Rusiei a recunoscur că 80 la sută din cei care conduc Rusia sunt jidani. Întreaga elită politică rusă este evreiască. Kremlinul, Kievul, Washington, Bruxelles și Belgradul sunt conduse de jidani.
3.În Ucraina președinte e Zelenski, evreu și el. Așadar între Rusia și Ucraina nu e o dușmănie de moarte, e o înțelegere secretă de a se război pentru a distruge populația slavă, majoritar ortodoxă.
4.Soldații de pe front nu mai vor să lupte și atunci s-a inventat invazia ucraineană în Kursk, spre a-i motiva.
5.Rusia este un stat jidovesc, asemenea Israelului. Rușii au devenit oprimați precum arabii în Palestina.
6.În 1917, jidanii s-au folosit de provocări și au creat URSS pentru ei înșiși. Diferența e că în Israel se folosesc de numele lor reale, în vreme ce în Rusia și-au luat nume specifice acestei țări și se prezintă drept ruși. Aceasi situație e în Ucraina.
7.Și la Moscova, și la Kiev puterea e în mîna evreilor, care sunt înrudiți între ei.

23 de comentarii la „Un om care înțelege: Nicodim Blagosavlievici. Adevărul despre războiul ruso-ucrainean, provocat de jidani

  1. Monica spune:

    Orice raţionament logic stă-n picioare atâta vreme cât afirmaţiile de la care pleacă au valoare de adevăr, lucru care se întâmplă în cazul nostru.

    „La vremuri noi, tot noi.” – cuvintele lui Caragiale, mai actuale ca niciodată.
    „A căzut un guvern și a venit altul, îndată toată administrația se înlocuiește. O clientelă pleacă, alta vine.”, scria același Caragiale, în 1907.

    Și primele două războaie mondiale și tot ce a urmat lor, tot de aceiași au fost făcute. De ce? Pentru că așa scrie în Talmud; lesne de înțeles din textele de acolo, caracterul xenofob şi rasist al poporului evreu, eterna victimă neprihănită din toate timpurile și locurile. Dubios, cum exact cei care se plâng că sunt victime, sunt, de fapt, călăi. E… ca-n viață!
    Sigur, ar fi absurd să afirm că toţi cei care aparţin unui popor sunt identici şi preiau într-o manieră nediferenţiată tradiţia de care aparţin, dar…

  2. PIF spune:

    Nu doresc să contrazic autorul, deși „adevărul” are foarte multe nuanțe, iar pe acela absolut nu-l deține nimeni. Nimeni, dintre pământeni, mă refer.
    Despre Putin și familia sa se cunosc extrem de puține lucruri, iar dacă citiți interviurile lui Aleksandr Litvinenko (care a fost unul dintre cei mai înverșunați opozanți ai președintelui rus, decedat în urma otrăvirii sale cu poloniu, mult mai necruțător în dușmănia sa decât Aleksei Navalnîi ori decât Stanislav Markelov și Anastasia Baburova) din media britanică, oferite înainte să moară, veți constata că Vladimir Putin nu este evreu! Ci georgian. Ca și Stalin. A fost îngrijit în copilăria sa de o familie de evrei (care-i oferea adesea câte o masă caldă), familie vecină cu apartamentul sărăcăcios al Verei Nikolaevna Putina (mama liderului de la Kremlin), fiindcă așa cum declara și el în documentarul lui Oliver Stone erau zile când nu avea ce mânca, când maică-sa nu primea nici măcar acel litru de lapte din fabrica în care lucra. Rușii, dacă răsfoiți puțin istoria, și-au revenit extrem de greu după război. Muriseră totuși peste 20 de milioane de oameni, ca în Europa să nu domnească nazismul lui Hitler.

    Nu țin partea nimănui, doresc să fiu bine înțeleasă! Dar mi se pare nedrept să se vină în spațiul public cu neexactități, doar pentru că nu-i recomandat (ori political correctness) să se recunoască faptul că SUA sunt inițiatorul haosului ucrainean încă din 2014, de când cu revoluția colorată de pe Maidan (și mai înainte de aceasta cu cea Portocalie, de pe vremea lui Viktor Iușcenko, inițiată tot de americani prin intermediul agenților CIA, similară cu cea a Trandafirilor din Georgia ori cu cea a Lalelelor din Kârgâzstan), în vreme ce Rusiei i se interzice dreptul de a-și apăra granițele. Inclusiv după extinderea NATO spre est. Așa cum tot incorect și nejust/abuziv mi se pare ca România să plătească 3% din PIB-ul ei pentru o apărare fantasmagorică, atunci când nu ne atacă nimeni. Acești 3% puteau fi redirecționați către cu totul alte domenii (agricultură, școli, spitale, biserici etc. etc.) sau către copii și bătrâni. Dar nicidecum către himere/gogorițe și absurdități! Îmbogățim complexul militar industrial american pe motiv că ne atacă rușii, în vreme ce peste 40% din populația țării ăsteia se zbate-n sărăcie cruntă! Asta-i politica! Cu sau fără evrei drept capul tuturor răutăților!

  3. Monica spune:

    Adevărul e întotdeauna unul singur, în orice situație. Minciuna e cea care îmbracă mai multe nuanțe. Tocmai din acest motiv, e bine să citim printre rânduri.
    Faptul că privim din unghiuri diferite un lucru, nu înseamnă că lucrul ăla devine ceea ce vede fiecare din poziția în care se află. Nu, el rămâne ceea ce e.
    Acum, că adevărul absolut nu ne e accesibil, e o realitate pe care o accept, însă contează ca (cât) ce știm să fie adevărat.
    Recomand, dacă ai răbdare și interes, „Sfinții catacombelor Rusiei”, să vezi și dintr-un alt unghi. Un stareț sfânt din Manciuria, părintele Ignatie din Harbin, a făcut o profeție cu aproape un secol în urmă: „Ceea ce a început în Rusia, se va incheia în America.”

    Nu ne contrazicem, ci ne exprimăm părerile, căci din dezbateri se nasc idei și se află lucruri.
    Departe de mine mizeria corectitudinii politice.
    America = Israhell (dezvolt dacă vrei)
    Sunt total de acord cu ce ai spus despre România.

  4. PIF spune:

    Doamnă,

    1. Afirmați, citez: „Adevărul e întotdeauna unul singur, în orice situație.” – Ăsta-i truism! Mai ales din punct de vedere istoric. Și vă explic imediat raționamentul meu. Elitele occidentale care vor să rescrie istoria susțin fix contrariul celor declarate de dvs.: că ei prezintă o oglindire fidelă a realității obiective, chiar dacă în vechile izvoare istorice ori în cadrul evenimentelor petrecute de-a lungul secolelor se regăsea acea concordanță între cunoștințele noastre și realitatea obiectivă, între dovezile din siturile arheologice și documente/texte fie ele epigrafice, juridice ori sub formă de cronici. Acum înțelegeți de adevărul NU poate fi întotdeauna unic în nicio situație? Da, expresia dvs. e valabilă în viața de zi cu zi, dar nu în politică, istorie, filosofia dreptului. Zic, nu dau cu parul! În fond, doar discut, nu încerc să conving pe nimeni de nimic.

    2. Spuneți: „Faptul că privim din unghiuri diferite un lucru, nu înseamnă că lucrul ăla devine ceea ce vede fiecare din poziția în care se află. Nu, el rămâne ceea ce e.” – Nimic mai fals! El se transformă, doamnă dragă, pentru că fiecare deține o gândire unică, fiecare judecă prin prisma experienței sale despre lume și viață, dar mai ales după cunoștințele sale, după nivelul de erudiție. Degeaba îl puneți pe unul care deține strict doar o inteligență nativă, dar neșlefuită prin învățătură, să dovedească iscusință într-o situație/subiect aparte și să-și spună punctul de vedere, dacă el n-a trecut pe la școală și nu deține o bază informațională/culturală solidă.

    3. Relatați: „Acum, că adevărul absolut nu ne e accesibil, e o realitate pe care o accept, însă contează ca (cât) ce știm să fie adevărat.” – De unde știm noi că izvoarele/sursele noastre sunt cele corecte, ca să le etichetăm drept adevărate? Doamnă, „istoria este scrisă întotdeauna de învingători” afirma David Yallop într-una din cărțile sale. Ea nu poate fi subiectivă și nici nu poate fi interpretată, de cel care o scrie, după bunul său plac. Și totuși, acolo unde nu există mărturii ori materiale păstrate, golurile se umple cu ipoteze fără suport palpabil (nici măcar teoretic), adică cu enunțuri bazate pe percepții. Și-atunci, unde s-o mai plasa realitatea de necontestat?

    4. Nu voi pricepe niciodată de unde ne vin nouă, românilor, antisemitismul și rusofobia! Habar n-am și nici nu-mi bat capul! Nici mie nu-mi plac occidentalii, dar le recunosc meritele acolo unde ele există. Nu aș încerca vreodată să schimb mentalitatea unuia care-i proamerican, spre exemplu. E alegerea sa, personală. Dar faptul că trăim cu impresia că toată lumea ne vrea răul (rusul pe-o parte, europeanul ori evreul pe cealaltă parte) în loc să ne vrea binele, că noi suntem cei aleși și mai ales ăia oropsiți de soartă, cu totalul atașament nesănătos față de trecut, mi se pare de-a dreptul distructiv pentru viitorul acestei țări, deoarece ne culcăm pe laurii glorioșilor înaintași și sfârșim prin a nu face nimic, decât a da din gură și din taste, în vreme ce am ajuns să fim polarizați, divizați, abrutizați și mancurtizați și să nu ne mai intereseze – în special – ce opțiuni NU are România față de iminenta și propria ei prăbușire. Că de avut… nici măcar la masa verde nu mai căpătăm nimic. Ne-am gândit vreodată că nu doar „aleșii” sunt vinovați de indiferență politică pe care am cultivat-o secole de-a rândul? Pentru că indiferența față de puterea care te conduce înseamnă și indiferență față de adevărul acela propovăduit de dvs. și de dreptate. Iarăși zic, nu dau cu parul! Prin urmare, nu trebuie să vă supărați pe mine. Oricum, vă mulțumesc pentru dialog! Chiar a fost constructiv! Dar fără forța de-a se concretiza/cristaliza în ceva merituos, care să schimbe din temelii vremurile și factorii de decizie. Nouă ne arde de Putin și Rusia lui, fără să pricepem că ne arde cămașa-n spinare! În fine, rămânem la stadiul de discuții. Sterile.

    1. Monica spune:

      Doamnă, n-am niciun motiv de supărare! Concluzia comună e ultima propoziție scrisă de dvs.
      Poate vom privi toți în aceeași direcție (și vom fi fericiți) după ce implementează ue (as we speak) un fel de „1984” a lui Orwell, sau, mai rău, un „Eseu despre orbire” a lui Jose Saramago.
      Mulțumesc pentru timpul și răbdarea acordate!
      P.S: îmi pare rău că, în primul mesaj pe care vi l-am scris, mi-am permis vă tutuiesc.

      1. PIF spune:

        Nu-i nicio problemă, doamnă, puteți folosi persoana a II-a singular! Nu mă supăr absolut deloc! Abia mă simt mai tânără. 🙂

        Într-altă ordine de idei, consider că, în momentul de față, trăim în acea lume distopică. Pentru că deja unii încearcă să ne convingă că războiul este pace și pacea este război, încă de pe acum minciunile sunt propagate 24/7, deci crezi că ele sunt adevărul, iar când în sfârșit privești adevărul în ochi, râzi, pentru că este atât de neverosimil, încât crezi că este doar o altă minciună. Nu particularizez în exprimarea mea, ci doar vorbesc la modul general. Și am ajuns aici pentru că noi, cetățenii planetei, am permis amploarea cultului întunecat al elitei și „adevărul” eugeniștilor fără să pricepem că libertatea nu vine niciodată pe gratis.

        Vă mulțumesc mult pentru dialog! Mi-a făcut plăcere! Gânduri bune.

        1. Monica spune:

          Subscriu!
          Și eu vă mulțumesc, și să știți că apreciez orice părere argumentată, chiar dacă nu o împărtășesc, iar dvs. ați fost „top”, aici. A fost o plăcere să vă citesc comentariile!
          Numai bine!

          1. PIF spune:

            Vă mulțumesc mult pentru aprecieri! Am căutat să fiu pe măsura interlocutorului, doamnă. Atâta tot!

            Citesc blogul și comentariile aferente și mărturisesc că nu-mi place să-mi spun opiniile. Nu văd rostul unor conversații care nu se pot materializa, care n-aduc schimbarea pozitivă și nu ne scot – ca națiune mă refer – din marasmul în care ne zbatem de peste un sfert de secol. Am ajuns la momentul când prăbușirea este iminentă, iar trăncănelile nu-și au justificare. Toți am îndrugat vrute și nevrute fără să luăm taurul de coarne. Iar acum de mai mirăm că ne bagă ăștia în războaie ori ne pun zdrențe pe față și ne injectează de zor ca să ne „protejeze” (vezi Doamne!) de pandemii „mortale”. Nu-mi arde de Putin, cum nu-mi arde de Biden sau Trump! Pentru că jocurile sunt făcute, deja. Și culmea! n-a ieșit câștigătoare marea masă, ci tot grupul elitist. Era vorba aceea… cu tâlc: „atunci când elefanții se bat sau fac dragoste, iarba este cea care suferă.” Cam aici, la călcatul în picioare, ne situăm noi. Era un poet japonez, fiul unui samurai, care avea o poezie, teribil de sugestivă, intitulată „Din vârful ierbii”: „Din vârful ierbii/îndată ce se prăbușește/
            licuriciul se înalță.” Poate va veni și timpul înălțării noastre în momentul când vom începe să gândim și să existăm prin noi înșine. Fără „parteneri”, fără „aliați”, fără NATO, UE, OMS și alte organizații criminale. Noapte bună!

        2. Monica spune:

          Ba… să știți că, dacă urmărind blogul și comentariile aferente, credeți că aveți soluții practice (lumești), de acțiune sau cum vreți să le numim (eu, una, n-am; în afară de rugăciune – pe care o fac cu mintea împrăștiată-n 7 zări în același timp – , și milostenia de orice fel, pentru care caut ocazii de-a face, care-mi crează un soi de „dependență”, pentru că primesc imediat, pe loc, o stare de bucurie și pace adevărate. Printre altele, cred cu toată ființa mea că suntem făcuți mai mult pentru a oferi decât pentru a primi!), eu aș fi interesată să le cunosc. Și, dacă le-aș împărtăși, cel mai probabil, m-aș implica. Am mai încercat în trecutul destul de recent și n-a mers.
          Așadar, dacă aveți soluții practice (lumești) la problemele prin care trecem cu toții în țara asta, eu sunt interesată să le cunosc.
          Repet, din punctul ăsta de vedere, eu am intrat în linie dreaptă. Sau „moartă”.
          Noapte bună!

          1. PIF spune:

            Sunteți amuzantă, doamnă! Chiar sunteți!
            Oare cum am putea să-i destabilizăm și să-i dezbinăm pe ăștia nevăzuți/neștiuți/necunoscuți, din umbră, care ne conduc și ne exploatează? Că asta-i soluția! Eu una nu am acces la clanul lor, nu știu dvs.?! 🙂 Chiar mi-ați înseninat ziua! 🙂 Și vă mulțumesc pentru asta!

            Cetățenii planetei acesteia sunt lipsiți complet de solidaritate și nici măcar nu dețin capacitatea (fără ajutorul celor din servicii, care și aceștia servesc tot intereselor cabalei) să stârnească ample mișcări sociale, răsturnări de guverne și alte asemenea, care ar putea să le mai zgâlțâie scaunul (nu semnificativ, dar orișicât), darămite să-i înlăture definitiv ori să-i condamne la extincție pentru a ne putea elibera de jugul lor și de comploturile lor psihopate. Consider că salvare mai avem doar pe verticală… în rest, tot Dumnezeu le îngăduie pe toate și tot El va avea și antidotul! Numai bine!

          2. Monica spune:

            Doamnă, m-ați făcut PI(la)F pentru multă vreme de acum încolo, nu o să vă uit. Fix acum sunt în aeroportul H. Coandă (realmente), îmi iau bilet doar dus (de data asta) spre Maroc, pentru că tare mult mi-a plăcut când am mai fost! Și-n Palestina, și mai mult! În Petra… nu mai zic!!!
            De Dubai n-am bani și nici nu-mi place cu AI high level. Aia e!
            I’m off 🚀 de tot de aici. Numai bine!
            Ajută-ne, Doamne!

    2. Ciprian spune:

      PIF ,
      noi ca români creștini nu mai avem nimic de câștigat decât să ne păstrăm Credința cea Adevărată . România nu e pentru a fii învingătoare între puterile lumești, ci pentru a urma lui Hristos.

      cu evreii n-avem treabă, nu suntem anti-evrei … însă unii din ei au treabă cu poporul ortodox și vor să-l distrugă… fiindcă dracii din ei nu suportă Biserica lui Hristos.. fiindcă ei nu-L recunosc pe Iisus drept Mesia…si-atunci ei ne urăsc și încearcă prin metode fine să ne șteargă de pe fața pământului… însă Dumnezeu e la cârma și numai cât le îngăduie, doar atât poa să avanseze cu răul . Deci suntem în război duhovnicesc cu satana și cu oamenii lui … Restul e politică de doi lei 🙂
      Doamne ajută

      1. PIF spune:

        Da, de acord cu păstrarea credinței! Deși nu-i ăsta trendul, dacă ne uităm la acțiunile lui Bartolomeu și ale lui Bergoglio.

        Nu știu în ce măsură ne urăsc evreii, nu stau să le măsor ostilitatea, ei l-au dușmănit și pe Hristos așa că… nu dețin capacitatea de-a le schimba optica. Dar musulmanii vor fi cei care vor pune pielea pe băț creștinilor! Și vă rog să rețineți acest aspect și să vă informați asupra lui, ca apoi să decideți singur cum stau lucrurile și dincotro, din care direcție vreau să spun, ne vor veni necazurile. Doamne ajută! Toate cele bune!

        1. Ciprian spune:

          Dreapta credință nu ține de pseudo Bartolomeu nici de pseudo Daniel… asta să fie clar!
          Pielea pe băț in momentul de față musulmanii ne-o pun…ci tot aceia din spate… evreii sioniști care din umbră fac mutări pe tabla de șah.

          Avem pe Sfinții Părinți care ne-au spus ce și cum ….
          Poeții străini mai zic ei una și alta…dar Duhul Sfânt a vorbit prin Sfinții Părinți.

          Suntem informați de la cuvioșii părinți contemporani ( ortodocși)
          Doamne ajută
          ☦️

          1. PIF spune:

            Domnule Ciprian,

            Sufletește, nu m-am simțit niciodată la mănăstire! Adică n-am atâta smerenie și pioșenie și nici minte dumnezeiască încât să descifrez lucrarea lui Dumnezeu! Mai știu că nici îngerii din ceruri și nici Hristos nu cunosc hotărârile Tatălui în ceea ce-i privește Creația/Zidirea și Biserica. Nu stau să casc gura la ce spun unii și alții, mulți presupun, mulți au impresii artistice, mulți delirează. Vasele alese ale Creatorului NU dau din gură, NU se apucă să scrie cărți, nici articole pe tema vremurilor de pe urmă și nici pe la TV NU apar. Ele stau și fac lucrarea Domnului, rugându-se încontinuu și având mintea Sus, nicidecum jos, printre noi, ăștia muritori și păcătoși. Și cu asta am spus totul!

            Mintea omenească nu-i în stare să-I decodifice, să-I deslușească și MAI ALES să-I înțeleagă lucrarea. Nici măcar evreimea sionistă ori alții la fel de implacabili și neîndurători. Mai pe scurt zis, doar Dumnezeu-Tatăl posedă codul sursă al Creației Sale. El știe când vin vremurile de pe urmă și ce se va petrece cu noi.

            Musulmanii nu au cum să fie dirijați/îndrumați de către sioniști, pentru că se urăsc de moarte. Povestea-i lungă, n-am timpul necesar s-o dezvolt. Citiți Coranul și vă veți lămuri mai bine. Dacă socotiți că-i păcat mare să faceți asta, atunci renunțați. Repet: NU stau toată ziua făcând mătănii, mai și trăiesc, muncesc, mă rog, mă bucur de viață și de perfecțiunea Șirului lui Fibonacci regăsit în special în natură. Toate cele bune!

            P.S. Sper să nu vă supărați pe mine, dar, repet, nu-s partizana mănăstirii, ci mai degrabă a lui Cioran și Țuțea. Sunt păcătoasă, nu înger!

          2. Ciprian spune:

            PIF ,
            te rog , fără ” domnule ‘ ..nu sunt domn..

            mai sus ziceam că la ora actuală și până acu ( vezi și comunismu) nu musulmanii au tras pielea noastră de creștini, musulmanii nu sunt așa de periculoși pe cât sunt ăștia cu masoneria… ăștia care se infiltrează in Ortodoxie…lupi in piele de oaie… musulmanu se arată direct că e musulman și îți taie capul … atâta tot …
            Însă ceilalți sunt cu : ” hai să unim pe toți..hai să lăsați ortodoxia pură ” …sunt f vicleni…se deghizează.

            Cu privire la ce ați zis despre Sfinți… vă înșelați…se vede că nu cunoașteți lucrarea lui Dumnezeu….
            Și da, Cuvioșii de la mănăstire , schit .. pustie.. chiar ne-au lăsat în scris cărți despre unele evenimente din vremea de azi …avem chiar și din vremea pustnicilor egipteni…avem din Sfântul Munte …din secolele trecute și din secolul acesta…
            Nu tre să stai în mănăstire .ca să îi citești pe sfinți.

            Hristos a zis-o ca Om acel verset cum că nici El nu cunoaște…dar cum sa nu cunoască când Iisus este Dumnezeu Cuvântul prin Care toate s-au făcut 🙂 și tot Iisus i-a descoperit Sf Ioan Evanghelistul de a scris Apocalipsa…ori de ce ne-a scris, decât că ne folosește…chiar așa și scrie la începutul Apocalipsei că fericit cel care citește și păstrează cele scrise în această descoperire.
            Deci să știi că Iisus știe tot…dar ca Om nu ne-a descoperit totul pt că nu ne e de folos.
            In rest le-a descoperit f multe sfinților Săi… De pildă Sf Serafim a prezis ce se va întâmpla în Rusia după adormirea lui ..
            Vezi cartea Sf Lavrentie al Cernigovului unde are proorocii lăsate…

            P.S: citind învățăturile și viața cuvioșilor….chiar dacă nu te atrage mănăstirea… însă o să preiei din duhul lor frumos citindu-i și chiar din smerenia și trăirea lor vei primi chiar și o mică adiere…căci de multe ori omul este ceea ce citește….
            Spor 🙂
            🙏☦️

          3. Ciprian spune:

            „Dumnezeu nu este zgârcit cu nimeni. El împarte daruri tuturor. Unul are talantul cântării, altul al înțelepciunii, altul în forță fizică, altul are darul de a picta, altul darul de a scrie sau de a vorbi. Fericit este acela care, folosind darul pe care îl are, izbutește să aducă un suflet la Hristos. Aceluia i se vor acoperi mulțime de păcate. Această și este, de fapt, esența creștinismului: a te dărui și a dărui neîncetat altora lumină, pace și bucurie.

            Extras din: Lacrimă și har. Preotul martir Constantin Sârbu, Editura Bonifaciu, 2011, p.208

  5. PIF spune:

    Doamnă Monica, vă doresc drum bun și mult succes în tot ceea ce v-ați propus să faceți!
    Să fiți sănătoasă și să v-ajute Dumnezeu în toate intențiile dvs.!
    M-a bucurat dialogul, așa cum am apreciat sinceritatea și dezinvoltura exprimării.
    Gânduri bune și aveți grijă de dvs. și de cei dragi.

    1. Monica spune:

      Mulțumesc din inimă! Asemenea, și mai mult, vă doresc și eu! Sunteți o enciclopedie și o doamnă, într-adevăr!
      Am rezonat cu multe aspecte pe care le-ați pus, în discuție aici, iar despre Coran, pot să vă spun că l-am răsfoit (nu citit) în trecut, în căutările mele… Citind din scrierile Fericitului Augustin și viața sa, am ajuns la cuvintele Sfântului Nicolae Velimirovici „Cercetaţi cu mintea voastră tot ceea ce a creat Dumnezeu, dar credeţi ceea ce a revelat El.”
      Domnul să vă îndrume pașii oriunde veți merge, iar când veți fi în impas, incertitudini, să-I simțiți mâna Sa cea puternică pe umărul dvs.!
      Toate cele bune!

  6. PIF spune:

    Ciprian,

    E limpede, te pasionează religia! Nu pot decât să mă bucur pentru tine și să-ți mulțumesc mult pentru explicații! Dar… mărturisesc, n-am răbdare și nici înclinație să descifrez tainele unor asemenea evenimente surprinse de Sfinții Părinți în scrierile lor. Și nici să despic firul în 4 cu ce-o fi și cu ce s-o mai întâmpla. Doar Dumnezeu știe. Și Părintele Iustin Pârvu a profețit și încă n-au venit acele vremuri. Celălalt, acela cu „vremea spanacului”, dădea ca iminent Armaghedonul. Asemenea prorociri nu spun c-ar fi false, dar e bine să fie lăsate-n matca lor. Nimeni pe lumea asta (dintre muritori mă refer) nu-i în stare să-ți demonstreze cert că mori mâine, că umanitatea se sfârșește și Hristos revine pentru Judecată. Nu-mi încarc memoria cu apocalipse, prefer să stau de vorbă cu Dumnezeu și cu oamenii împărtășind bucuria că sunt ceea ce sunt prin harul lui Dumnezeu. Așa cum îmi plac muzica, drumețiile, rugăciunea, omul bun și ziua însorită.

    Total de acord cu Părintele Teologos: „Profețiile adevărate nu generează panică și neliniște ci, din contră, speranță și pocăință.”
    https://www.youtube.com/watch?v=XP2EAp5D1mw

    1. Constanta spune:

      Aici nu e vorba de pasiune pentru religie. Știți de ce? Fiindcă Ortodoxia nu este religie. Este însăși firea nepervertită a omului.
      Iar părintele Teologos nu e un bun exemplu pentru ortodocși. Defel! Din păcate.
      E un „lupșor” în piele de oaie, adică împrăștie învățături neortodoxe, cu alte cuvinte.
      Sănătate și Domnul să ne miluiască!

      1. PIF spune:

        Fiecare om gândește-n stil caracteristic, d-nă/d-ră Constanța. E raționamentul lui și-i aparține. Și dă socoteală pentru el.

        Lăsați-l pe părintele, va fi judecat separat de noi ceilalți! Nu cred că suntem în măsură să înclinăm balanța, să decidem ce fel de învățături împrăștie. Dacă urmăriți cu atenție ceea ce spune, veți remarca faptul că doar informează, fără a avea o opinie personală. Nu-mi bat capul cu perfecțiunile umane. Nici cu alea preoțești. Dar nici nu evaluez și pun etichete pe impresii artistice. Am oferit un exemplu, n-am omorât pe nimeni. Și nici nu-i fac reclamă.

        Cât despre Ortodoxie, m-am referit strict la definiția ei existentă în dex, fără să-i ofer conotația dată de Sfântul ierarh Policarp, spre exemplu, ori pe aceea dată de Sfântul Nicodim Aghioritul. D-nă, aici nu-mi prezint teza de doctorat în teologie! Asta așa… ca o paranteză.
        Numai bine!

    2. Ciprian spune:

      PIF , 🙂 nu-i potrivit spus ” pasionează religia” ….acest cuvânt ” religia” …n-are treabă cu vocabularul ortodox , dar e infiltrat:)
      Poți însă să zici că mă pasionează tot ce ține de Biserică ( învățături, dogmatică, predici , minuni cu sfinți, viețile sfinților, proorocii, duhovnici , etc sfaturi de la cuvioși….) asta ar trebui să pasioneze pe tot omul 🙂 că de fapt e o pasiune pt ” cum mă pot eu mântui” sau ” ce să fac să mă mântuiesc” sau ” cum vrea Dumnezeu să fiu altfel încât să Îl odihnesc in mine” 🙂 deci ajungi cu astea la pasiune pt Doamne Doamne …

      o ai și tu , in felul tău… 🙂

      Mă iertați … mergem înainte cu Sfânta Cruce

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *